ADANA'da, güzellik merkezlerine gidip bakım yaptırdıktan sonra dekolte kıyafetler giyerek erkekleri aşk vaadiyle kandırıp cep telefonlarını gasp eden 30 yaşındaki Alev ve ablası 42 yaşındaki Aysel Güvercin, 12'şer yıl hapis cezasına çarptırıldı. "Hırsızlık" suçundan da 1'er yıl 6'şar ay olmak üzere toplam 13'er yıl 6'şar ay hapis cezasına çarptırılan kız kardeşler, cezaevine konuldu.
"Hırsızlık, gasp, yankesicilik" suçlarıyla ünlü Cono Aşireti üyesi Alev ve Aysel Güvercin kardeşler, kuaförde bakım yaptırdıktan sonra para karşılığı ilişkiye girmek için 5 Ağustos 2007'de 17 yaşındaki M.G. ve arkadaşı aynı yaştaki İ.A.K. ile anlaştı. Güvercin kardeşler, tuzaklarına düşürdükleri 2 genci oturdukları Sinanpaşa Mahallesi'ne götürdü. Burada isimleri henüz belirlenemeyen 7 aşiret üyesi kadının yardımıyla M.G.'nin cep telefonunu çaldılar, İ.A.K.'nın ise cep telefonunu gasp edip kaçtılar. İ.A.K.'nın kaçan kız kardeşlerin arkasından gitmek istemesi üzerine, adları belirlenemeyen diğer kadınlar, “Yukarıda erkekler var nereye bakacaksın, seni dövdürürüz” diye tehdit etti. Korkan 2 genç, polise gidip şikayette bulundu.
2 genç, Emniyet Müdürlüğü'ndeki sabıkalılar albümünden telefonlarını çalan ve gasp eden 2 kız kardeşi teşhis etti. Bir süre tutuklu yargılandıktan sonra tahliye edilen 2 kız kardeş hakkında Adana 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde, "hırsızlık ve gasp" suçlarından 18'er yıla kadar hapis cezası istemiyle açılan dava sonuçlandı. Karar duruşmasına 2 kardeş katılmazken avukatları hazır bulundu. Daha önceki savunmalarında Alev Güvercin suçu kabul etmezken, ablası Aysel Güvercin ise “Biz aşiretiz. Birbirimize benziyoruz. Beni birine benzetmiş olabilir” demişti.
Mahkeme heyeti, 2 kız kardeşin gasp ve hırsızlık suçunu gerçekleştirdiklerine kanaat getirdi. 2 kardeşe "gasp"tan 12'şer yıl, "hırsızlık"tan ise 1'er yıl 6'şar ay olmak üzere toplam 13'er yıl 6'şar ay hapis cezası verildi. Mahkeme heyeti, tutuksuz yargılanan kız kardeşlerin kaçma ihtimalleri bulunduğu gerekçesiyle tutuklanmalarına da karar verdi.