Arınç, Gürsu ilçesinde bulunan Akbaşlar Holding tesislerinde işçilerle yemek yedi. Burada yaptığı konuşmada, Türkiye’de ayrımcılığı kaldıracaklarını söyleyen ve başörtüsü konusuna değinen Arınç, şunları söyledi:
“Türkiye’de bizim için önemli olan hanımefendilerin başında örtü olması ile açık olması hiç fark etmiyor. Bir bayan kendi iradesiyle karar verir. Dekolte giyecekse de biz ona saygı duymak zorundayız. Başını örtecekse de biz ona saygı duymak zorundayız. Hanımefendilerin kendi kararını, ‘sen şucusun, sen bucusun’ diyerek küçültmek düşmanca hedef haline getirmek doğru değildir. İnanç farklılığından dolayı, etnik kökeninden dolayı, bölge farklılığından dolayı insanları birbirinden ayrı tutan, uzaklaştırmak isteyenler geçmişte vardı. Çok şükür şu anda bizim tek sorunumuz terörle mücadele inşallah onu da başaracağız.”
 
 
 
Arınç, sözlerini şöyle sürdürdü: “19 Mayıs 1919’da olan şey şudur: Anadolu işgal altındadır. Anadolu’nun yeniden istiklaline kavuşması için Büyük Atatürk ve silah arkadaşları 19 Mayıs’ta büyük bir bağımsızlık hareketi başlattı. Hamolsun ki 1920’de Meclis açıldı. 22’de büyük zaferi kazandık. 23’te cumhuriyeti ilan ettik. Yeniden bayrağımıza, istiklalimize kavuştuk.”