Saadet Partisi Aydın İl Kadın Kolları Başkanı Ayşe Dindar, televizyonlarda yayınlanan diziler, söyleşiler ve programların milletin değerlerine zarar verdiğini iddia etti.
Dindar, partisinin Nazilli İlçe Kadın Kolları Toplantısında yaptığı konuşmada, uzmanların, boşanma oranlarının son yıllarda gözle görülür şekilde arttığına dikkati çektiğini belirtti.
Mahkemelere açılan boşanma davalarına bakıldığında, boşanma nedenlerinin çoğunun ''sudan sebepler'' olarak nitelendirilebilecek türden olduğunun görüldüğünü savunan Dindar, şunları kaydetti:
''Türkiye'de geçtiğimiz yılın ilk 9 ayında 87 bin 40 kişi boşandı. Yıl sonu itibariyle bu rakamın 120 bini bulduğu tahmin ediliyor. Evlilikler ekonomik sebeplerden ziyade 'sudan bahanelerle' bitirilmektedir. Boşanmalar daha çok evliliğin ilk 5 yılında gerçekleşmektedir. Evli çiftler, tanıma sürecinde boşanmanın getireceği yükümlüklerin ne olacağını bilmeden boşanıyor. Boşanmış ailelerin çocukları boşanmaya daha çok meyilli.''
Dindar, bunda yazılı ve görsel medyanın toplumu geleneksel Türk aile yapısından uzaklaştırmasının da payı olduğunu ileri sürerek, şu görüşleri dile getirdi:
''Televizyonlarda gösterilen diziler, söyleşiler, programlar milletin değerlerine zarar veriyor. Kendi standartlarımız yerine, televizyondakileri normalleştiriyorlar. Yoğun çalışma hayatına katılan kadın ve erkeklerin aileden uzaklaşması, yeni ilişkiler ve bu ilişkilerle beraber ekonomik zorluklar boşanma sürecini hızlandırıyor. Özellikle batılı ülkelerdeki yaşama biçimlerine özenti, tek başına hayat kurmayı özgürlük olarak algılama boşanmaların birinci sebebi olarak dikkat çekiyor.''