Yaptıkların için teşekkürler ama seni hiç gözüm tutmuyor” diye yazdı. Arkadaşı da “Sana saç ektireceğim” notunu düştü.

DAVA 5 YILDIR SÜRÜYORDU

HaberTürk'ün haberine göre, çocuklar tutuklandı ve dava açıldı. “Şakaydı” savunmalarına rağmen Atatürk'e hakaretten ikisine de 1'er yıl 10'ar ay hapis verildi. Dava 5 yıl sonra dün Yargıtay Ceza Kurulu'nda bitti. Mahkeme “çocuk” diye cezaları 11 aya indirdi.

'Mıstık'lı hakarete 'çocuk' indirimi

YARGITAY, yaz tatilini akrabalarının yanında geçirmek için Norveç'ten gelen 2 gence, Anıtkabir Özel Defteri'ne “Mıstık, seni gördüğüm için daha kötü oldum. Yaptıkların için teşekkürler, ama seni hiç gözüm tutmuyor” diye yazdıkları için verilen cezada “Çocuktur, yapar” diyerek indirime gitti. Dava şöyle gelişti:

ANITKABİR ZİYARETİ

Hem Norveç, hem de Türk vatandaşlığı bulunan K.K. ve S.Y., 2005'te tatile geldikleri Ankara'da Anıtkabir'i ziyaret etti. Anıtkabir Müzesi Hatıra Defteri'ne yazı yazan K.K., “Mıstık, seni gördüğüm için daha kötü oldum. Allah razı olsun diyeceğim ama demiyorum. Yaptıkların için teşekkürler ama seni hiç gözüm tutmuyor” diye yazdı. S.Y. ise “Selamünaleyküm diyeceğim, ama demiyorum. Senin kafana saç ektireceğim, ektirmiyorum” yazdı.

NORVEÇ'TE SUÇ DEĞİL

Gözaltına alınan çocuklar, Norveç'te doğup büyüdüklerini, şakalaşmak için yazı yazdıklarını, bu davranışın Norveç'te suç sayılmadığını belirterek, pişman olduklarını söylediler. Tutuklanan S.Y. ve K.K. Elmadağ Çocuk Islahevi'ne gönderildi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, bu ifadelerin hakaret ve küfür içerikli olduğunu belirterek olay günü 15 yaşında olan çocuklarla ilgili Ankara Çocuk Mahkemesi'ne dava açtı.

BAŞSAVCIDAN İTİRAZ

Çocuk Mahkemesi, her iki çocuğa 1 yıl 10 ay 15 gün hapis cezası verdi. Sanıkların yaşları nedeniyle indirim yapan mahkeme cezayı 1 yıl 3 aya indirdi. Yargıtay 11. Ceza Dairesi kararı onadı. Ancak Yargıtay Başsavcılığı itiraz etti. Başsavcı, 15 yaşında olan çocuklarla ilgili verilecek cezalarda yarı oranında indirim yapılması gerektiğine dikkat çekti. Yargıtay Ceza Genel Kurulu, dünkü toplantıda, itirazı yerinde gördü,cezanın yarı oranında düşürülmesine karar verdi. Kısa süre ıslahevinde yatan çocuklar, mahkûm oldu ama cezaevine girmeyecekler./yeni şafak