Kaçak kazıyla ilgili olarak toplam 6 kişi gözaltına alındı.

Olay, Yatağan İlçesi'ne bağlı Madenler Köyü'nde dün akşam saatlerinde meydana geldi. Köyde yaşayan Ertan Diken (53) ve oğlu Serdar Diken (28), komşuları olan Yusuf Gürler (22) ile tartışmaya başladı. Tartışma kavgaya dönüşünce de iki taraf jandarmayı arayıp birbirlerinden şikayetçi oldu. Köye gelen jandarma, şüpheli ifadeler veren 3 kişiyi karakola götürdü. Derinleştirilen soruşturmada 3 şüpheli kaçak kazı yaptıklarını, buldukları tarihi eserleri paylaşırken de aralarında tartışma çıktığını itiraf etti.

Şüpheliler kazıda Gürkan Aslan, Mehmet Gürler (40) ve Gürkan Diker'in (38) de olduğunu söyledi. Bunun üzerine diğer üç kişi de gözaltına alındı.

MERMER SÜTUN VE BRONZ TAKILAR

Şüphelilerden G.A.'nın evinde yapılan aramalarda, Bizans dönemine ait iki mermer sütun ile bronzdan yapılma 7 takı ele geçirildi. Tarihi eserlerin, Turgut Beldesi'ndeki Lagina Antik Kenti yakınındaki kaçak kazıda bulunduğu tespit edildi. Jandarmadaki işlemleri tamamlanan 6 kişi bugün adliyeye sevk edildi. Ele geçirilen tarihi eserler de Muğla Müze Müdürlüğü'ne teslim edildi.