Şüpheli ölümü üzerine dosyası yeniden açılan Albay Kazım Çillioğlu ile ilgili dönemin Bolu Valisi Yener Rakıcıoğlu'nun ifadesinin alındığı ortaya çıktı. Lojmanında intihar ettiği öğrenilen Albay Çillioğlu'nun cenaze törenini düzenleyen Vali Rakıcıoğlu, Ankara Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Mehmet Özgür'ün sorularını cevapladı. Yeni Şafak'ın ulaştığı emekli Vali Rakıcıoğlu ifade verdiğini doğrularken, ifadesinin ayrıntısına ise girmedi.
 
'SEVİLEN BİRİYDİ HERHALDE'
 
Yeni Şafak'ın ulaştığı eski Bolu Valisi Yener Rakıcıoğlu, ifade verdiğini doğrularken başka bir bilgi veremeyeceğini, savcıya anlattıklarını söyleyemeyeceğini dile getirdi. Düzce'de toprağa verilen Albay Çillioğlu'nun cenaze merasimini düzenleyen dönemin Bolu Valisi Yener Rakıcıoğlu'nun Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Mehmet Özgür'e 'tanık' sıfatıyla verdiği ifadede cenazeye katılanların Çillioğlu'nun intihar edeceğine inanmadıklarını söylediği öğrenildi. Çillioğlu'nun öldüğü 1994 yılında Düzce Bolu'ya bağlı bir ilçe olduğu için dönemin Bolu Valisi Rakıcıoğlu'nu dinleyen Savcı, eski Vali Rakıcıoğlu'na cenaze merasimi esnasında tanık olduğu olayları anlatmasını istedi. Kazım Çillioğlu'nun intihar ettiğine cenazeye gelenlerin hiçbirinin inanmadığını söylediği öğrenilen eski vali Rakıcıoğlu, "Çillioğlu çok sevilen biriydi herhalde" şeklinde ifade verdiği belirtildi.
 
'İNTİHAR'A KİMSE İNANMIYORDU
 
Emekli Vali Rakıcoğlu'nun cenazede atılan sloganlar ve pankartlarla da Kazım Çillioğlu'na sevgi gösterilerinde bulunulduğunu söylediği ifade ettiği öğrenildi. Rakıcıoğlu'nun, "Açılan pankartlar ve atılan sloganlar Kazım Çillioğlu'nun ne kadar sevildiğini gösteriyordu.. 'Eşref Bitlis, Turgut Özal ve Kazım Çillioğlu'nu öldüren eller aynıdır' şeklinde slogan da atılmıştı" dediği öğrenildi.
 
16 YIL ARADAN SONRA
 
Tunceli Jandarma Alay Komutanlığı görevini yürütürken 3 Şubat 1994 tarihinde lojmanında ölü bulunan ve dış otopsisi neticesinde intihar ettiği belirtilerek dosyası kapatılan Kazım Çillioğlu ile ilgili 16 yıl sonra yeniden soruşturma başlatılmıştı. Malatya Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı tarafından Çillioğlu ailesinin talebi doğrultusunda başlatılan soruşturma kapsamında, Çillioğlu'nun mezarı açılmış ve otopsi yapılmıştı. Ankara Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Mehmet Özgür'ün Eşref Bitlis dosyasıyla Malatya'daki Kazım Çillioğlu dosyasını birleştirebileceği belirtiliyor.
 
Cesedi gören savcıya da sorulacak
 
Albay Kazım Çillioğlu'nun 1994 yılındaki ölümünde olay yerine gelerek ilk tespit tunağını tutan savcının da ifadesinin alınacağı iddia edildi. Çillioğlu'nun öldüğü dönemde ilk görev yeri Tunceli'ye çıkan ve mesleğine başlayalı 5 yıl olan savcı halen Ankara Adliye'sinde görev yapıyor.
 
yenişafak