Edinilen bilgiye göre; İstanbul"da ikamet eden V.K. isimli şahıs, daha önceden yanında çalışan ve kendisini arayarak “Dedemden kalma Osmanlı dönemine ait altın sikkeleri satmak istiyorum” diyen İ.S. ile görüşmek için Nazilli"ye geldi. İ.S. ve İ.S"nin teyzesinin oğlu olduğunu bildiği M.A. ile buluşan V.K., İ.S"nin elinde bulunan bir tarafından Arapça yazı ve diğer tarafından da Osmanlı tuğrası bulunan 500 kadar sikkeden 1 tanesini numune olarak yanına alarak İstanbul"a geri döndü.

İstanbul"a döndükten sonra İ.S. ile yeniden görüşen V.K., 2 bin 486 adet oldukları iddia edilen altın sikkeleri 100 bin TL"ye almak için anlaştı. Nazilli"ye geldiğinde paranın 20 bin TL"si peşin vereceği geriye kalan 80 bin TL"yi de İstanbul"a döndüğünde vereceğini ifade eden V.K., sikkeleri almak için yeniden Nazilli"ye geldi.

Şahıslar altınları teslim almak için ilçe merkezindeki bir noktada buluşurken; İ.S. altınlara ortak olduğunu iddia ettiği H.Y. isimli bir şahsın kendisini ara sokakta beklediğini ve parayı teslim eder etmez altınları getireceğini kaydederek; 20 bin TL"yi alıp V.K"nın yanından ayrıldı.

İ.S"nin uzun süre geri dönememesi üzerine dolandırıldığını anlayan V.K., durumu polise bildirdi. Şahsın verdiği eşkal doğrultusunda şüphelinin yakalanması için çalışma başlatıldı. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.