Dedektiflik çıktı, hovardalık zorlaştı! Ancak özellikle kadınların can dostu dedektiflerde, Türkiye ilk kez böylesiyle karşılaştı! Ülkemizdeki ilk dedektiflik bürosu olarak tanıtılan İzmir'deki bir şirketin sahibi B.K. (37) ile eşi İ.K. (44) ve 9 çalışanı, dün yapılan operasyonla gözaltına alındı. Çeşitli adreslere düzenlenen baskınlarda dolma kalem, kravat iğnesi, kol saati, duvar saati, anahtarlık ya da çakmak görünümlerinde 11 gizli kamera, 4 ses kayıt cihazı, 2 GPRS cihazı, 2 telsiz, 1 dürbün ve çekilen çeşitli görüntüler bulundu.

İKİ TARAFLI KAZANÇ!

Birçok kişiyi izleyen dedektiflik bürosu çalışanlarının 6 ay boyunca polis tarafından izlendiği, ancak hiçbirisinin bu durumun farkına varmadığı açıklandı! "Yasalara aykırı" çalışmakla suçlanan ekibin yaptıkları ise şaşkınlığı bir kat daha artırdı! İddiaya göre; ihanete uğradığını düşünen kadınların eşlerini takip eden ekip, çektiği yasak aşk görüntüleriyle metreslere de şantaj yapıp para istedi. Ancak şüpheleri doğru çıkmayan kadınlar da vardı! Uyanık ekibin ise masum işadamlarını da yoldan çıkartmak amacıyla şirket çalışanı kadınlarla tuzak kurdukları, onları çapkınlığa zorlayıp yine şantaj yaptıkları ileri sürüldü. Toplam 11 işadamı, şirketten şikayetçi oldu.

TACiZ VAR

Dedektiflik şirketindeki bazı personelin, müşterileri olan kadınlara cinsel tacizde bulunduğu da iddia edildi. Şirket sahibi B.K. ise "Ben birçok kişinin hayatını kurtardım" diyerek isyan etti.