DEDEKTİFLİK faaliyeti adı altında yasa dışı teknik takip ve izleme yapan çete yönelik Ankara Organize Polisi’nin operasyonunun ayrıntıları belli oldu. Liderliğini Akın Ünlü’nün yaptığı şebekenin Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’nün 70 milyon vatandaşın kimlik bilgilerinin bulunduğu veri tabanını ele geçirdikleri belirlendi. Şebekeye yasa dışı izleme yaptıran arasında Milli Savunma Bakanlığı (MSB) Maliye Daire Başkanlığı’ndan Yarbay Cengiz K.’nın da bulunduğu öğrenildi. Cengiz K.’nın aynı işyerinden eski sevgilisi sivil memure F.G. ile ilişki yaşayıp yaşamadığını merak ettiği Binbaşı K.T.’yi şebekeye takip ettirdiği öğrenildi. Cengiz K.’nın F.G. ile K.T.’nin otel kayıtlarını öğrenmek için 3 bin TL ödediği belirlendi.
 
Faaliyetleri dört aydır kayıt altında
 
Ankara Organize Polisi’nin kanunda yeri olmadığı halde dedektiflik şirketi adı altında dinleme, izleme ve teknik takip yapan şebekeye yönelik operasyonunda aralarında asker ve polislerin de bulunduğu 16 kişi gözaltına alındı. 12 kişi ifadelerinin tamamlanmasının ardından serbest bırakılırken üç gün gözetim süresi verilen 4 kişi ise dün sabah saatlerinde adliyeye sevk edildi.
 
Liderliğini Başkent Dedektiflik şirketi sahibi Akın Ünlü’nün yaptığı çetenin tüm faaliyetleri yaklaşık 4 aydır kendilerini izleyen polis tarafından tek tek kayıt altına alındı. Özellikle boşanmak üzere olan çiftlerin birbirlerini takip ettirmesi gibi işler alan Ünlü’nün bu yolla elde ettiği görüntü ve kayıtları daha sonra şantaj amacıyla kullandığı da ileri sürüldü.
 
Eski eşinin fotoğraflarını çektirmiş
 
Akın Ünlü’nün kendilerine eski eşini takip ettirme işi veren bir kişinin isteği üzerine Nurten K. isimli kadının evine girip zorla giysilerini çıkarttıktan sonra çıplak fotoğraflarını çektikleri belirlendi. Bu fotoğrafları çeteden para karşılığı satın alan eski kocanın ise çocuklarının velayet davasında koz olarak kullandığı öğrenildi. Polisin takibi altında gelişen ilginç olaylardan biri ise Milli Savunma Bakanlığı Maliye Daire Başkanlığı’nda görev yapan Yarbay Cengiz K.’nın aynı birimde birlikte çalıştığı arkadaşı Binbaşı K.T.’yi şebekeye takip ettirmesi oldu. Edinilen bilgiye göre yasak aşk yaşadığı sivil memur F.G.’nin kendisini terk etmesinin ardında Binbaşı K.T. olduğunu düşünen Yarbay Cengiz K. şebekeye bu iki ismi takip etmeleri karşılığında 3 bin TL ödedi. 
 
70 MİLYONUN BİLGİSİ BİLGİSAYARINDAN ÇIKTI
 
Ünlü’nün bilgisayarında ise Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’nün veri tabanının bulunduğu öğrenildi. 70 milyonun kimlik ve kütük bilgilerinin bulunduğu veri tabanını 1500 TL karşılığı satın aldığını söylediği öğrenildi. Bilgileri satan kişinin yakalanması ile ilgili olarak da ayrı çalışma başlatıldığı bildirildi. (star)