İzmir'in Karşıyaka İlçesi'nde işsiz 28 yaşındaki Emin Atik, birlikte alkol aldığı arkadaşı 31 yaşındaki kuaför Nazım Kurtuldu'yu, çıkan tartışma sonrasında kırdığı şişeyle yaraladı. Atik, kırık şişeyle tehdit ettiği Kurtuldu'yu bir yandan yürütürken, bir yandan da vücudunu kesmeye devam etti. İdiaya göre daha fazla dayanamayıp yere düşen Kurtuldu'nun bu kez boğazını keserek öldüren ve yüzünü çizerek işkence yapan Atik, bir yandan da bu korkunç anları cep telefonuyla kaydetti. Soruşturmayı yürüten en tecrübeli cinayet dedektiflerinin bile, kanlarını donduran görüntüleri sonuna kadar izlemekte güçlük çektikleri belirtildi.

Olay, 20 Mayıs Pazar günü saat 08.30 sıralarında, 6185/3 sokak üzerindeki trafo yanında bir erkek cesedi gören vatandaşların, polis ihbarda bulunmasıyla ortaya çıktı. Bildirilen adrese giden polis ekiplerinin incelemesinde, ölenin kuaförlük yapan Nazım Kurtuldu olduğu belirlendi. Olay yeri çevresindeki araştırmalar sırasında, yaklaşık bir kilometre boyunca Nazım Kurtuldu'ya ait kan izlerine rastlandı.

'ALLAH İSTEDİ' DEDİ

Olayın ardından evine gidip üzerini değiştiren ve elbiselerini de çöp konteynerine atan Emin Atik, bir kız arkadaşından yardım istemek için yanına gitti. Birlikte Karşıyaka sahil boyunda oturup konuştuğu kız arkadaşı, anlattıklarından şüphelendiği Atik'i evine bırakmak istediği sırada olay yeri yakınlarında gördüğü polise teslim etti. Emin Atik'in telefon kayıtlarını inceleyen polis, en son görüştüğü kişiler arasında Nazım Kurtuldu'nun da olduğunu görünce gözaltına aldı. Sorgusunda susma hakkını kullanan Atik emniyetten adliyeye sevk edilirken, neden böyle bir şey yaptığıyla ilgili sorulara 'Allah istedi' karşılığını verdi. Emin Atik çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklandı.

CEPTE KORKUNÇ KAYIT

Olayla ilgili soruşturma sırasında en tecrübeli polislerin bile kanını donduran bir ayrıntı ortaya çıktı. Emin Atik'in cep telefonunu inceleyen polis, şüphelinin Nazım Kurtuldu'yu yürüterek yaralamasının, ardından daha fazla dayanamayıp düştüğü yerde boğazını kesip, yüzünü çizerek işkence yaptığı görüntülere rastladı. Polisin soruşturma gereği bile olsa görüntüleri sonuna kadar izlemekte güçlük çektiği belirtildi.

YAKINLARI İSYAN ETTİ

Olay sonrasında Emin Atik'in gözaltına alınmasının hemen ardından ileri sürdüğü cinsel içerikli iddialar ise Nazım Kurtuldu'nun ailesini isyan ettirdi. Kurtuldu'nun yakınları, Atik'in sorunlu bir kişiliğe sahip olduğunu, yaşanan korkunç cinayetin ardından az ceza alabilmek, ya da kendisinde psikolojik rahatsızlık bulunduğu izlenimi uyandırmak için böyle bir yola başvurduğunu öne sürdü.