30 Mart seçimleri ile Büyükşehir statüsü kazanan Balıkesir'de dolandırıcılar, yeni yapılanmaları fırsat bilerek vatandaşı dolandırmaya kalktı. Yapı denetim firmasından veya Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nden geldiklerini söyleyen şüpheliler, 'kaçak kat', 'kaçak balkon' gibi nedenlerle vatandaşlara önce ceza kesmeye sonra uygun fiyata anlaşma yoluna gitti. Dolandırıcıların numarası bir vatandaşın Karesi Belediyesi'ne ihbarı sonrasında ortaya çıktı. Gözaltına alınan bayanlar F.A. ve H.K ile erkekler S.F. ve İ.K. polis tarafından yakalandı. 

30 Mart seçimlerinden sonra yeni kurulan Karesi Belediyesi'nin Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, karşılaştığı olayı İHA muhabirine değerlendirdi. Başkan Yılmaz, "Cuma günü bir vatandaşımızın bilgi vermesi üzerine bu olay ortaya çıktı. Yapı denetim firmasından geliyoruz 'Burada yaptığınız uygulama yanlış size 6 bin 500 lira ceza keseceğiz' diyerek vatandaşlarımızı belediye kimliğini kullanarak korkutan dolandırıcılar ihbarı aldık. Bu ihbar üzerine en son irtibata geçtikleri 10 aileye ulaştık. Birisi ile para alışverişi oldu. Bu arada polise olay ile ilgili bilgi verildi ve bu şahıslar yakalandı. 'Bu binanın balkonunu fazla çıkmışsınız, bu katı belediyeye haber vermemişsiniz' diyerek isim olarak da Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nden, Karesi Belediyesi'nden geliyoruz demişler. Hatta bazen araçlarına siyah plaka taktıklarının da ihbarını aldık. Yakalanan arkadaşlar belediye adına para aldıkları anda polisimiz olaya el koydu" dedi. 

Dolandırıcılara karşı vatandaşları uyaran Başkan Yücel Yılmaz, "Belediyeden gelen görevliler ile dışarıdan gelenler arasında öncelikle ayırt edilecek konu, ilk olarak belediyeden gelenler resmi araç ile gelmeleri gerekir. İkincisi, o binaya ait belediyeye ait projeler, yani bina ile ilgili olarak ellerinde evrakların olması gerekiyor. Bu bina kaçak derken, ona ait evraklar olması gerekiyor. Vatandaşımız yapılmaması gereken bir şeyi yapıyorsa, zaten kendini suçlu hissettiğinden dolayı kabul ediyorsa vatandaşımıza tavsiyemiz belediye ile iletişime geçsinler. Belediyemizin tek bir numarası var 444 99 10 o numarayı arayarak kontrol edebilirler" dedi. 

Öte yandan bayan şüpheliler polise yakalandıktan sonra gerçekte yapı denetim firmasında çalışmadıklarını anladı. Kendilerinin işe yeni girdiğini söyleyen bayanlar gerçekten belediye adına çalıştıklarını sandıklarını iddia etti.

(İHA)