Dedesinden babasına babasından da kendisine miras kalan traktörü atalarının hatırası olduğu için satmadığını belirten Selahattin Yavuz nerdeyse kendisi ile birlikte yarım asırdır tarlalarda hizmet veren traktörün halen sağlam olduğunu belirterek “Bu traktörle 120 dönüm arazi işliyorum. İlk günkü gibi sorunsuz çalışıyor” dedi. 
Şu anda piyasada pek bulunmayan 47 yıllık traktörü ekonomik sıkıntılar nedeniyle değil hatırası olduğu için değiştirmediğini belirten Selahattin Yavuz, tamir için sanayiye getirdiği müzelik traktörü meraklılarına tanıttı. Yaklaşık yarım asrı geride bırakmasına rağmen traktörün halen ilk günkü gibi çalıştığını belirten Selahattin Yavuz, “Dedem acenteden almış, ömrünün sonuna kadar kullanmış. Ölünce babama miras gitti. Babam da ölünceye kadar kullandı babamdan bana miras geçti. Ben de ölünceye kadar değiştirmeyi düşünmüyorum” dedi. 
Çiftçilerde eskiden at ve öküzlerin bazılarının ‘uğur’lu olduğuna inanıldığını makineleşme yaygınlaşınca bu inancın traktörler devam ettiğini belirten Selahattin Yavuz, “Bu traktörle zor günler yaşadık ve pek çok zorluğu aştık. Her ne kadar can taşımasa da bana göre çok vefalı bir dost. Benim gibi yaşlı da olsa birlikte 120 dönüm araziyi işliyoruz. Aynı zamanda bu traktörle dedem ve babamın hatırasını yaşıyorum” diye konuştu.