GEÇTİĞİMİZ sezonu çifte kupayla kapatan Beşiktaş, dünyanın en iyi orta saha oyuncularından Deco"yu renklerine bağlayarak, transferde de ezeli rakiplerinin önüne geçmeyi planlıyor. Sakatlığı nedeniyle en az 4 ay daha sahalardan uzak kalacak olan Matias Delgado"nun sözleşmesini dondurmak için çalışmalarını sürdüren siyah beyazlı yöneticiler diğer yandan da Deco"nun transferi konusunda Chelsea ile görüşmelerde bulunuyor.

Pirlo gelirse Deco"yu veririz

İngiliz kulübünün yetkilileri Beşiktaş yöneticileriyle yaptıkları görüşmelerde, “Milan"dan Andrea Pirlo"yu alırsak, Deco"yu size verebiliriz” şartını öne sürdü. Chelsea"nin İtalyan futbolcu için önerdiği 8 milyon Euro artı Claudio Pizzaro takası Milan Kulübü tarafından reddedildi. Ancak Pirlo, eski teknik direktörü Carlo Ancelotti"nin çalıştırdığı Chelsea"de oynamak istediğini belirterek, kulübüne rest çekti. Bu gelişmenin ardından Pirlo"nun Chelsea"ye transferinin 1-2 gün içinde gerçekleşmesi bekleniyor.
Diğer taraftan Deco"nun bonservis bedeli konusunda Beşiktaş ile pazarlık yapan Chelsea"nin 8 milyon Euro istediği, siyah beyazlıların ise bu rakamı yüksek bularak "kiralama" seçeneğine yöneldiği bildirildi.

4.5 milyon Euro alıyor

İngiliz ekibine, “Futbolcuyu bir yıllığına kiralık verin” önerisinde bulunan Beşiktaş"ın, Deco"nun kendisine de yılda net 4 milyon Euro önerdiği öğrenildi. Halen Chelsea"den vergiler dahil yılda 4.5 milyon Euro alan yıldız oyuncunun Beşiktaş"ın bu teklifine sıcak baktığı da kaydedildi. Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören, teknik direktör Mustafa Denizli"nin ısrarla istediği Deco"yu alabilmek için bütün imkanlarını zorlayacaklarını belirterek, bu transferi bir hafta içinde bitirmeye çalışacaklarını söyledi.