Nazilli Öğretmenevi"nde düzenlenen dayanışma yemeğine AK Parti Aydın Milletvekilleri Ahmet Ertürk ve Mehmet Erdem, Nazilli İlçe Milli Eğitim Müdür Faruk Ercan, Tüm Eğitim-Bir-Sen Yönetim Kurulu üyeleri, Sendika üyeleri ve diğer sendika temsilcileri katıldı.
Tüm Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ahmet Karakaşlı yaptığı konuşmasında; “1994"te Rahmetli Mehmet Akif İnan Hocamızla başladığımız sendikal mücadelemize bugün Tüm Eğitim-Bir-Sen"le devam ediyoruz. 2009"da kurulan Tüm Eğitim-Bir-Sen, ilkeli, tutarlı, seviyeli bir hizmet sendikacılığı anlayışına sahiptir. Bizler, Meslek camiamızın sorunlarına çözüm bulmak, sıkıntılarını gidermeye çalışmak, güzel günlerimizi daha da anlamlı bir şekilde kutlayabilmek, ülkemizin, milletimizin ve meslektaşlarımızın daha müreffeh bir yaşam standardına ulaşmasına katkıda bulunabilmek için sendikacılık yapıyoruz” dedi.
Konuşmasını sürdüren Karakaşlı; “Bugün ülkemiz insanının birçok sıkıntıları vardır. Bu sıkıntıların en önemlilerinden biri de Milli Eğitim sistemimizdeki aksaklıklardır. Ülkemiz 300 senedir sistem arayışındadır ve hala oturmuş bir sistemimiz yoktur. Eğitimcilerimiz her yıl yeni bir sistemle tanışmakta, tam bu sisteme alışacağı sırada sistem değiştirilmekte ve yeni bir sistem getirilmektedir. Biz eğitimde devirmeciliğe karşıyız; geliştirmecilikten yanayız” diye konuştu.
ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNİ ELEŞTİRDİ
Son günlerde üniversite öğrencilerinin eylemlerine de değinen Karakaşlı; “Üniversitelerin özerkliğini önemsiyoruz. Hak ve özgürlük mücadelelerini destekliyoruz. Ancak, hiçbir özgürlüğün başka birinin özgürlüğünü yok etmesini tasvip etmiyoruz. Bir ülkede başbakanın toplantı hürriyetini bile kısıtlamaya çalışan grupların kendi okullarındaki farklı siyasi düşüncelere nasıl davranacağını tasavvurlarınıza bırakıyorum” ifadelerine yer verdi.
Daha sonra, Nazilli Milli Eğitim Müdür Faruk Ercan, AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem ve Ahmet Ertürk konuşmalarıyla sendikaya verdikleri desteği ve Milli Eğitim Bakanlığı ile okullar için yapılan destekler hakkında bilgi verdiler. Yenilen akşam yemeğinin ardından vekiller ile sendika yöneticileri çay içerek bir süre hoş sohbet ettiler.