Aydın Belediye Başkanlığı için AK Parti"nin il ve merkez ilçe örgütleri tarafından yürütülen çalışmalar hakkında bilgiler veren İl Başkan Yardımcısı Mehmet Filizli, belediye başkanlığı için Aydın"da şimdilik 3 aday adayının ismini açıkladığını söyledi. Aday dayı sayısının artmasının AK Parti"ye olan teveccühün göstergesi olduğuna işaret eden Filizli, “AK Parti Aydın'daki Belediye Başkan adayını belirlenme sürecinin parti içi temayül yoklaması, iki ayrı anket çalışması, Aydın milletvekillerinin görüşlerinin alınması ve aday adaylarının genel merkezde yapılan mülakat şeklinde gerçekleşecek. Bu aşamaların sonucunda başkan adayımızın ismi AK Parti Genel Merkezi tarafından açıklanacak” diye konuştu.
Aydın'da AK Parti'den şu ana kadar Şevket Kaya, Mustafa Ancın ve Yalçın Pekgüzel'in aday adaylıklarını açıkladığını ve üç aday adayı arasında tatlı bir rekabet yaşandığına işaret eden Filizli, “Adaylarımız birçok siyasi partide eşine az rastlanacak şekilde birlik ve beraberlik örneği sergiliyorlar. Belediye başkan adaylığı için herhangi bir aday adayına söz verme gibi bir şey söz konusu değildir. Adayımız belirlendikten sonra Aydın'ı en iyi şekilde temsil edecek, şaibesiz bir liste oluşturulacaktır”
Aday adaylığı sürecinin sonunda, aday olamayan aday adaylarının belediye meclis ve il genel meclis üyeliklerine aday gösterilip gösterilmeyeceği yönündeki kendisine yöneltilen bir soruyu cevaplandıran Filizli, bu konunun tartışılması için henüz erken olduğunu ve adayın belirlenmesinin ardından görüşüleceğini cevabını verdi.