Etkinliğe Kaymakam Caner Yıldız ve eşi, Nazilli Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Akkaya, Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Ali Bağbozan ve eşi, Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yaşar Özen ve eşi, Milli Eğitim Müdürü Faruk Ercan, Nazilli Baro Temsilcisi Süleyman Bülbül ve eşi, Avukatlar, Tenisçiler ve çok sayıda dernek üyesi dayanışma yemeğine katıldı.

Etkinliğin açılışında konuşan Kızılay Nazilli Şube Başkanı Muhsin Doğan; “Biz topluma hizmet eden, toplum adına paralarını tasarruf eden kişiler olarak her zaman hesap vermek zorundayız. Çok kez insanlar bazı kurumlardan, bazı işleyişlerden şikâyet ederler. Karanlığa küfredeceğimize bizler mum yakmak zorundayız. 2009 yılı içinde 68 Nazillili üniversite öğrencisine karşılıksız olarak toplam 35 bin 440 liralık burs verdik. 750 aileye gıda yardımı yaptık. 2 öğretim dönemi içerisinde 973 tanesi öğrenci olmak üzere bin 500 kişiyi giydirdik. Bunların toplamı da yaklaşık olarak 29 bin liradır. Öte yandan banka ve kasa toplamımızda 132 bin 633 liradır. 2008 yılından devreden 58 bin 600 liraya 2009 yılında 74 bin 33 lira daha eklenerek toplam 132 bin 633 liraya yükseltilmiştir. Bu paranın da 68 bin 431 lirası yardım ve diğer giderlerde kullanılmıştır. Bunların hepsi yardımsever halkımızın eseridir. Dikkatli davranarak elde ettiğimiz gelirlerle bir yoksulu giydirebiliyorsak bu hepimizin eseri ve mutluluğudur”dedi.
1. Kızılay Tenis Turnuvası yapıldığını belirten Dernek Başkanı Muhsin Doğan, “Kasım ve Aralık ayları içerisinde düzenlenen Tenis Turnuvası kapsamında toplam 27 maç yapıldı. Bu turnuvada tek erkekler ve çiftler olmak üzere oldukça çekişmeli müsabakalar izledik. Her iki turnuva için ilk üç dereceye giren toplam 9 tenisçimize kupalarını vermek ve aynı zamanda bu tören için düzenlediğimiz yemekle derneğimize gelir elde etmek istedik. Derneğimiz adına turnuvaya katılarak bizlere destek veren amatör ve profesyonel tenisçilerimize çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Kaymakam Caner Yıldız da, toplanan bağışlarla yapılan yardımların gurur verici olduğunu ifade ederek “Geçen yılki toplantıda şeffaf bir hesapla çalışmaları değerlendirdiniz. Dört yıl önce baktığımızda derneğin parasının olmadığını görüyorduk. Şu anda 68 öğrenciye burs veriliyor. Bunun yanı sıra da diğer yardımlar yapılıyor. Sizlere buradan bir müjde vermek istiyorum. Şu anki halk eğitim merkezi yanındaki küçük yerinizden sizi kurtararak önümüzdeki yıllarda halk eğitimi merkezinin yerine yapılacak olan çok katlı binamızdan sizlere de yer vereceğiz. Bu tür önemli kurumlarımız sayesinde geleceğimiz olan çocuklarımızın maddi durumu iyi olmayanlara destek verilmektedir. Biz de devlet olarak bu kurumlarımıza gerekli desteği sağlayacağız” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri tarafından başarılı tenisçilere kupaları tek tek verildi. Kupa töreninin ardından canlı müzik eşliğinde gece yarısına kadar eğlence sürdü. Gecede ayrıca Kızılay"a gelir elde etmek için çeşitli hediyelik eşyalar satışa sunuldu./iha