Adana'da geçen 20 Mayıs gecesi iddiaya göre, güzellik uzmanı Aygül Haskaya, merkez Seyhan İlçesi Sümer Mahallesi'nde oturduğu apartmana geldiği sırada 5 yıl önce boşandığı ve kendisine farklı zamanlarda şiddet uygulayıp, tehdit ettiği için hakkında üç ayrı dava açtığı eski eşi oto galerici Ercüment Demiryapan yolunu kesti.

TEKME TOKAT YUMRUK

Demiryapan, Haskaya'yı tekme ve yumruklarla dövmeye başladı. Aygül Haskaya'nın çığlıklarını duyan komşuları yardıma koşup, kadını eski eşinin elinden aldı. Baygın haldeki Haskaya, olay yerine çağrılan ambulansla Adana Numune Hastanesi'ne kaldırıp, tedavi altına alındı. Aldığı darbelerle sol gözü morarıp, kolunda ve vücudunun değişik yerlerinde çürükler oluşan Aygül Haskaya, 2 gün hastanede tedavi gördükten sonra taburcu edildi.

12 yıl süren evliliğin ardından boşandığı Ercüment Demiryapan'dan birçok kez tehdit alıp, şiddete uğradığını belirten Haskaya şunları anlattı:

"Olay gecesi iş yemeğinden evime gelirken apartmana girdiğim sırada arkadan gelip, beni dövmeye başladı. Ben çığlıklar atarken, 'Seni öldüreceğim' diye bağırıp, rastgele vurdu. Sonrasını hatırlamıyorum. Komşularım, apartman girişindeki tahtayı alıp, vurmak isterken beni kurtarmışlar. İki gün hastanede yattım. Buradayken eski eşimin benden uzak durması için istediğim mahkeme kararını getirdiler. Eski eşime 4 ay uzaklaştırma kararı verildiğine dair kararı polisler getirip, imza attırdılar. İşte o anda yıkıldım, çünkü 6 ay bekledim. Hastanelik olduktan sonra bu karar geldi. Her an öldürülme korkusuyla yaşıyorum. Bu adam beni öldürmeyi kafasına koymuş. Ama beni öldürünce sadece bir kişiyi öldürmüş olmayacak. Çocuklarımın da geleceğini karartacak. Uğradığım şiddet yüzünden geceleri kabuslar görüyor, uykudan uyanıyorum. Bu adamın hayatımızdan çıkmasını istiyorum."

Saldırıdan sonra kaçan Ercüment Demiryapan, Aygül Haskaya'nın şikayeti üzerine yakalanıp, tutuklandı. Soruşturmasını tamamlayan Cumhuriyet savcısı, Ercüment Demiryapan hakkında'kasten yaralama' suçundan 1 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırladı. Adana 6'ncı Sulh Ceza Mahkemesi tarafından henüz kabul edilmeyen iddianamede, Haskaya ve Demiryapan'ın 5 yıl önce anlaşmazlık sonucu boşandıkları, olay günü de aralarında çıkan tartışma sonucunda sanığın mağduru yaraladığı bildirildi. Ayrıca, sanık Demiryapan'ın eski eşinin kendisine hakaret etmesi sonucu sinirlenerek olayı gerçekleştirdiği ve sonrasında ise pişman olarak uzlaşmak istediği kaydedildi.

İddianame kabul edilirse sanığın yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak.