SAMSUN'da işsiz eşinden sık sık dayak yediği için birasına tarım ilacı katarak öldürmek istediği iddiasıyla tutuksuz yargılanırken boşanan 37 yaşındaki Fatma Ordu, kanıt yetersizliğinden beraat etti. Mahkeme heyeti kadını döven 40 yaşındaki Kenan Güzel'e ise "eşe kötü muamele' suçundan 3 bin TL ceza verdi.

Olay, Fevzi Çakmak Mahallesi'nde 2006 yılı Kasım ayında meydana geldi. İşsiz olan Kenan Güzel bir barda içki içtikten sonra eve giderken yanına 2 kutu bira aldı. Güzel, daha sonra televizyonda maç izlerken, eşinden dolaptaki biralardan birini istedi. Birasını içmeye başlayan Kenan Güzel, Fatma Ordu'ya İstanbul'daki ailesini arayıp para isteyip istemediğini sordu. Eşinin istemediğini söylemesine sinirlenen Kenan Güzel, Fatma Ordu'yu tekme- tokat dövmeye başladı. Bu sırada midesi bulanıp kustu. Zehirlediğini düşünen Güzel, güçlükle bir taksiye binip birayla birlikte hastaneye gitti. Yapılan kontrollerde zehirlenmediği tespit edilmesine rağmen eşinden şikayetçi oldu.

Hakkında, "eşini öldürmeye teşebbüs etmek' suçundan 24 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan ve tutuksuz yargılanan Fatma Ordu, Samsun 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dün son kez hakim karşısına çıktı. Eşinin kendisini sürekli dövdüğünü söyleyen 1 çocuk annesi Fatma Ordu, “Kendisiyle 14 yıl evli kaldık. Bu olaydan sonrada boşandık. Olay günü alkollü olarak eve geldi. Bana ailemden para isteyip- istemediğimi sordu. Ben de istemediğimi söyleyince kızarak beni dövmeye başladı. Bu sırada kusunca da "Beni zehirledin" diyerek hastaneye gitti. Bana iftira atıyor. Beni dövdüğü için ondan şikayetçiyim” dedi.

ŞİKAYETÇİ OLMADI

Duruşmaya katılan Kenan Güzel ise, ifadesinde, “Bahçede çiçek yetiştiriyordu. Akşam eve gelince evde koku vardı. Birada da aynı kokuyu alınca beni zehirlediğini düşündüm. Hastanede yapılan kontrollerde zehirlenmediğim ortaya çıktı. Kendisinden şikayetçi değilim” diye konuştu.

Mahkeme, eşini zehirleyerek öldürmeye çalıştığı iddiasıyla yargılanan Fatma Ordu'nun kanıt yetersizliğinden beraatine karar verdi. Mahkeme eşini döven Kenan Güzel'i de para cezasına çarptırdı./milliyet