Makamına çağırdığı gazetecileri geçen yıl döverek kamuoyunun gündemine gelen Isparta Belediye Başkanı AKP'li Hasan Balaman, 1 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme cezayı erteledi.

Isparta Belediye Başkanı AKP'li Hasan Balaman'a ilişkin, makamına çağırdığı Zaman Gazetesi Isparta Temsilcisi Arif Bayram Taş ile muhabir Mustafa Altıntaş'ı, koruması Fatih Sarıoğlu ve Isparta Belediyesi eski Hukuk İşleri Müdürü Aykut Okur ile birlikte tekme tokat dövüp hakaret etmek suçundan 2'nci Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davada karar açıklandı. Duruşmaya katılmayan AKP'li Başkan Balaman ve koruması Sarıoğlu'na, Mustafa Altıntaş'ı dövmek suçundan 1 yıl 9'ar ay hapis cezası verildi. Mahkeme, sözkonusu cezaları, bir daha böyle bir suç işlemeyeceği kanaatine vararak erteledi. Balaman ayrıca, Altıntaş'a hakaret ettiği gerekçesiyle 7 bin 500 YTL cezaya çarptırıldı.

Şikayetinden vazgeçmesi üzerine Arif Bayram Taş ile ilgili dava ise düştü. Aynı davada yargılanan Isparta Belediyesi eski Hukuk İşleri Müdürü Aykut Okur ise delil yetersizliğinden beraat etti.

Olay, 9 Şubat 2006'da Isparta Belediyesi'nde meydana gelmişti. Balaman, koruması Fatih Sarıoğlu ve Hukuk İşleri Müdürü Okur'un, makama çağırdıkları gazeteciler Arif Bayram Taş ve Mustafa Altıntaş'ı tekme tokat dövüp hakaretlerde bulunduğu iddia edilmişti. Dayak yediğini iddia eden gazetecilerden Arif Bayram Taş, bir süre sonra şikayetinden vazgeçmişti. (Hürriyet)