Türkiye dün iki kadın cinayetine daha sahne olurken yaklaşık 10 bin Diyanet çalışanının üye olduğu sendikadan “Kol kırılır yen içinde kalır” sözüne uyulmasını isteyen bir ses geldi. Özerk Diyanet Vakıf Çalışanları Birliği Sendikası (DİN-BİR-SEN) Genel Başkanı Lütfi Şenocak, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın şiddete uğrayan kadının tek tuşla polis çağırmasına ilişkin çalışmasına “Bu uygulama, evliliğe daha fazla zarar verir. Aile içi meseleler aile içinde kalmalı. Polis yerine mahallenin imamını, muhtarını, öğretmenini aramak daha doğru” dedi. 
 
Ailelere dışarıdan müdahalelerin doğru olmadığını savunan Şenocak, polis çağırma uygulamasını tahrik olarak niteledi. “Kadınlarımız mağdur olabilir, şiddete uğrayabilir ama polis son merci olmalıdır” diyen Şenocak, Bakanlığa “Eğer sayın bakan bir şey yapmak istiyorsa, bu tür anlaşmazlıklara düşen aileler için kadın ve erkeğin benimseyeceği bir hakem tayin etmesi lazım” önerisinde bulundu. Şenocak, “Hakemliği kim yapacak?” sorusu üzerine şöyle konuştu: 
 
“Mahalledeki imam, öğretmen, psikologlar devreye girebilir, bunlar hakem tayin edilebilir. Şiddet gören kadın polisi arayacağına buraları arasın. Aile mefhumu köreltilmeden bu iş çözülmeli. Tüm bu gösterdiğimiz yollara rağmen hiçbir şey olmuyorsa o zaman polis çağırsın.” 
 
Futbolcuyu örnek verdi 
Şenocak bir de örnek verdi: “Gazetede okudum, futbolcunun biri, eşi olan Brüksel güzelini otel odasında dövmüş, önemli haber. Erkekte bazı şeyler olmuş, başkası mı var diye, kafasından farklı düşünceler geçmiş. Bu sporcu arkadaşa hemen bunun olmadığını Diyanet’ten ilgili birileri gidip anlatsa, belki de evlilikleri kurtulacaktı. Yazık boşanıyorlar.” 
 
Bakan Şahin’e taşlama 
‘Tek tuş’ uygulamasının ardında cehalet ya da menfaat olabileceğini savunan Şenocak, “Yani hadiseye Sayın Bakanın uygulaması açısından bakıldığında aile kurumuna karşı tam bir vukufiyetinin olmadığı anlaşılmaktadır” sözleriyle de üstü kapalı olarak Bakan Fatma Şahin’i eleştirdi.
 
RADİKAL