Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ankara Spor Salonu'nda düzenlenen AK Parti Seçim Beyannamesi ve Aday Tanıtım Toplantısı'nda öncesi dışarıdaki vatandaşlara seslenen Davutoğlu'nun Yeni Türkiye, bize her yer Türkiye seçim şarkısı eşliğinde salona girmesiyle partililer coştu. Küürsüye gelen Davutoğlu "Kılıçdaroğlu'nun babayiğitliği nereye kadar biliyor musunuz, yüzde 35'e kadar. Ben ise sizin bir neferiniz olarak, yüzde 35'i burada telaffuz etmektense bu görevi bırakırdım. Yüzde 55 desem, yüzde 45'in gönlüne giremem anlamına gelir. Bizim hedefimiz açıktır, 77 milyonun gönlüne girmek" dedi.

İşte önce seçim vaatlerini ve bizzat kaleme aldığı Ak Parti'nin başkanlık sistemi hakkındaki vizyonunu açıklayacak sonra ise Yeni Türkiye sözleşmesini okuyacak olan Davutoğlu'nun konuşmasından satırbaşları:

AK Parti kadroları milletin sesi olmaya var mısın? Bugün sizlerin huzurunuzda sadece bir genel başkan olarak değil, aynen sıradan bir nefer gibi beyaz kefenini giymiş Alparslan gibi çıkıyorum ve sizlere diyorum ki bundan sonra bu davanın… Başbakan, ama daha önemlisi AK Parti davasının bir neferi olarak huzurunuzdayım. 7 Haziran'a kadar hiçbir unvan farklı gözetmeden sizlerle birlikte omuz omuza yürümenin şerefini onurunu hayatımın en büyük şerefi ve onuru olarak görüyorum. Biz son 13 yıl içinde bir çok kez milletimizin huzurunda divana durduk, kıyama kalktık. Ama hiçbir baskıya boyun eğmeden, kararlı şekilde yolumuza devam ettik. Bakınız bu 13 yılın tarihi eşiklerini bir kez daha zihnimizden geçirelim. Bütün bu seçimlerden zaferle çıkmış AK Parti kadrolarını selamlıyorum. Seçim meydanlarında bu kadroda liderlik yapmış, sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı selamlıyorum.

Dün gece kendisiyle bir telefon görüşmesi yaptık. Sizlere onun da selamını iletiyorum. Şimdi bu miras üzerinde, bu şanlı başarıların arkasında yeni bir meydana, seçim meydanına sandığa ve yeni bir zafere yürüyoruz. Yeni zaferimiz şimdiden hayırlı ve mübarek olsun. Bu salonda söyledim, bizim davamız bir vefa davasıdır, bir ahlak davasıdır. Siyasi rant veya ekonomik rant davası değildir. Bu emaneti omuzlarımızın gücü yettiğince geleceğe taşıyacağız.

Seçim beyannamemizden önce sizlerle bir kez daha AK Parti hareketinin anlamı üzerinde istişarelerde bulunmak istiyorum. AK Parti sıradan tarihi konjonktürde çıkmış sıradan bir parti değildir. Onun için ben burada sizlere hitap ederken, milletime hitap ederken, sadece 21'nci yüzyılın ilk çeyreğinde yaşayan bir milleti değil, bütün ecdada hitap ederek konuşuyorum. Karşımda, medine'ye doğru yürüyen insanlık öncülerini görüyorum. Karşımda zihnimde, sizleri değil, horosan'dan anadolu'ya vatan kurmak idealiyle yürüyenlerini görüyorum. Anadolu'yu yurt edinmek için gönlünü bu toprağa vakfeden ahi gençleri, bacıları görüyorum. Rumeli'ye geçen ama viyana'ya kadar kubbeler serpen gönül erenlerini, alperenleri görüyorum ve burada İstanbul surlarına doğru yürürken bir suru değil, geri kalmış köhn e zihniyeti yıkmak için yürüyen Fatih'in askerlerini görüyorum. Yine burada vatan tehlikede, dendiğinde çanakkale'ye doğru şehitlik mertebesine yürümek için yola koyulan 15'lileri görüyorum. Demokrasi öncülerini görüyorum. Ve nihayet sizlerin aranızda her birinizin yüzüne bakarken 14 Ağustos 2001'den bu yana, bu partinin başarısı için ter dökmüş, emek vermiş ve allah'ın rahmetine kavuşmuş dava arkadaşlarımızı görüyorum.

Rumeli'ye geçen ama viyana'ya kadar kubbeler serpen gönül erenlerini, alperenleri görüyorum ve burada İstanbul surlarına doğru yürürken bir suru değil, geri kalmış köhn e zihniyeti yıkmak için yürüyen Fatih'in askerlerini görüyorum. Yine burada vatan tehlikede, dendiğinde çanakkale'ye doğru şehitlik mertebesine yürümek için yola koyulan 15'lileri görüyorum. Demokrasi öncülerini görüyorum. Ve nihayet sizlerin aranızda her birinizin yüzüne bakarken 14 Ağustos 2001'den bu yana, bu partinin başarısı için ter dökmüş, emek vermiş ve Allah'ın rahmetine kavuşmuş dava arkadaşlarımızı görüyorum.

PARTİMİZİN HER KADEMESİNDE ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEKLER
Yine aranızda bütün bu yola gönlünü vermiş, emek vermiş mahalle teşkilatından genel başkanlığa kadar bütün kademedeki kardeşlerime selam ediyorum. AK Parti bir gönül ve tarih hareketi olduğu kadar aynbı zamanda bir erdemliler hareketidir. AK Parti kurulmadn önce, yola çıkarken, kurucu genel başkanımız ve kadrolarımız, bu hareketin adını erdemliler hareketi demişti. Ve 14 yıl içinde AK Parti kadroları her aşamada erdemliler hareketi olduğunu ortaya koydu. Bu kadroların içinden küskünler bekleyenler oldu, yol değiştirecek diye bekleyenler oldu. ama görüldü kü AK Parti kadroları her şeyden önce bir erdemliler hareketinin neferleri olduklarını her yerde gösterdi. Şimdi sizden bir ricam var, bu erdemliler hareketinin son erdem abidesi olan, üç dönemi bitmiş olmakla birlikte, bu salonda bulunan ağabeylerinizi, dava öncülerinizi alkışlamanızı ve selamlamanızı istiyorum. Ayağa kalkın ve dava neferlerini selamlayın. Benden çok onları selamlayın. İşte ön sırada oturan erdemliler hareketinin öncüleri var ya size güzel bir örnek oldular. Şunu da söylüyorum. Onlar sadece kısa bir ara verdiler. Partimizin her kademesinde çalışmaya devam edecekler.

Yoğun bir tempoyla son iki üç hafta içinde, gece gündüz 6223 aday arasından onlar kadar kıymetli 550 adayımızı seçmeye çalıştık. Bu aday adaylarının her biri kıymetliydi. Ben 6223 aday adayımızı da buradan tebrik ediyorum. AK Parti hareketinin ferdi olmak milletvekili olmak kadar önemlidir. Bizler için artık onlar AK Parti kadrolarının neferleridir. Bundan sonra da her biri gönlümüze yazılmıştır. 24'ncü dönemde milletvekilliği yapıp, milli iradeyi ayakta tutan kardeşlerime sesleniyorum. Mesele ‘liste dışı kalmak' diye bir tabir var. Allah şahittir ki hiçbir kardeşimiz liste dışı değildir. Çünkü onlar gönlümüzün ta derinindedir. Onlar bu davayı omuzlayarak en zor şartlarda, kumpasların, sabotajların olduğu dönemde bu bayrağın davasını yücelttiler.

O provokasyonları yapanlar beddua odalarında baş başalar, ama AK Parti kadroları burada, bu vatanda olacaklar. Genel başkanımızı 2002'de yasaklayanlar, şu anda yargının önünde duramıyorlar. Ama AK Parti kadroları burada. Eğer biz bu topraklar için döktüğümüz terin emeğin karşılığında bu topraklarda bu dava için canımızı feda etmek gerekirse, bu topraklarda feda edeceğiz. Bu topraklar bizim ebedi diyarımızdır. İşte AK Parti kadroları ayaktayken, hiç kimse bir daha milli iradeye kumpas kurmaya cesaret edemeyecek.

Şimdi güzel seçim şarkımızı biraz önce dinlediğiniz şarkıya hitaben söylüyorum. Milli iradeyi korumaya var mısın? Kumpas kuranların karşısında ağrı dağı gibi durmaya var mısın? Reklamcısını Amerika'dan getiren, talimatını yurtdışından alanlara karşı biz bu ülkenin çocuğuyuz demeye var mısın?

Beyannamemizde önümüzde 9 yıllık hedeflerimiz var. Seçim beyannamemizin odağında insan onuru vardır. Her bir kardeşimizin insan onuruna yakışır hayat sürmesi için gereken hamleleri yapmaya hazırız. 2002'de birkaç yüz milyon dolara muhtaç bırakılan, 70 centlere muhtaç bırakılan onurlu bir milletin bir daha IMF kapısına gitmemek için, tanklarını toplarını başkalarından hibe alan onurlu bir milletin bir daha kimseden hibe dilenmemesi için güçlü bir Türkiye inşa ediyoruz. Bu bir inşa beyannamesidir. Açıkladığımız 25 sektörel öncelikli dönüşüm programıyla, üretim stratejileriyle biz büyük Türkiye'ye doğru yürüyoruz.

Biz bunları yaparken, CHP HDP MHP neler yapıyor. Kılıçdaroğlu'na sesleniyorum. Bizim seçim beyannamemiz, yeni toplumsal sözleşmemiz karşısında sözünüz nedir? ABD'den ithal alkış propagandalarıyla, kedilerle bu işi çözemezsin. Bizi 13 yıldır dünya alkışlıyor, senin alkışına ihtiyaç yok.

Bizim sözümüz söz onlar konuşurlar, derler ki şunu yapacağız bunu yapacağız. Ama onlar konuşur AK Parti yapar. Kılıçdaroğlu, bizim ABD'den gelecek akıllara ihtiyacımız yok, ecnebi propaganda tekniklerine ihtiyacımız yok. Biz milletle konuşuruz. Ama hakkını yemeyelim, ben buradan kılıçdaroğlu'nu tebrik etmek istiyorum. İlk defa seçim başarısına imza attı. CHP içindeki ön seçimi kazandı ve çok mutlu oldu. Seçim CHP içinde olsa Kılıçdaroğlu hep kazanacak. Ama ne yazık ki 7 haziran milletin seçimi milletin. Onun babayiğitliği nereye kadar biliyor musunuz, yüzde 35'e kadar. En büyük hedefi yüzde 35. Ben ise sizin bir neferiniz olarak, yüzde 35'i burada telaffuz etmektense bu görevi bırakırdım.

Televizyon programında sordular, hedefiniz nedir diye. Yüzde 55 desem, yüzde 45'in gönlüne giremem anlamına gelir. Bizim hedefimiz açıktır, 77 milyonun gönlüne girmek. Kılıçdaroğlu'na söylüyorum, var yüzde 35 hayalleriyle uğraş, bizim hayallerimize yetişemezsin. Kılıçdaroğlu gönlün küçük gönlün. Almıyor milleti. Onun için onlarca vilayette CHP milletvekili çıkaramıyor.

Şimdi gelelim HDP'ye. Hani istanbul'da konuştuğunda barış güvercini, ama ağrı'da terörün sözcüsü HDP ve Demirtaş'a sesleniyorum. Neyseniz mertçe söyleyin. Ama iki yüzlü, üç yüzlü, beş yüzlü siyaseti bırakın. Silahlı baskıyla eğer doğuda kardeşlerimizin oylarını çalarız diye düşünüyorsanız bilin ki o kardeşlerimiz son 13 yıl içinde Türkiye'nin nereden geldiğini biliyor. Şimdi ağrı'da terör grupları silahlı şekilde alana iniyorlar, vatandaşlarımıza baskı yapıyorlar. Demirtaş bu silahlı teröristlere hiçbir şey söylemiyor, dönüyor bizi bir komplo yapmakla suçluyor.

Eğer HDP demokratik bir siyasi partiyse, Demirtaş'ta eş başkanıysa, çıksın ve desin ki seçim kampanyaları süresince hiçbir silahlı baskıyı kabul etmiyoruz desin. Köylere mezralara dönük olarak teröristlerin yaptığı baskı çalışmalarına karşıyız desin. O zaman demokraside anlaşırız. Ama kadıköy'de barış güvercini olmak, ağrı'da diyarbakır'da eğer burada yüzde 100 şu partiye oy çıkmazsa hesap sorarız diyenlerin yanında olmak iki yüzlülüktür.

Ama bilsinler. Biz 6-7 ekim olaylarında dersimizi aldık. Demirtaş aynı hainliği yapmıştı ve insanları isyana teşvik etmişti. Bilsinler ki seçim sandığının güvenliğini sağlayacağız.

"BAHÇELİ'NİN HESABI ŞEHİT HABERLERİ"
Her seçim öncesinde Bahçeli'nin hesabı şu oldu. Bir çatışma olur da, şehit haberleri gelir de tepki oylarını toplayabilir miyim. Bahçeli vizyonla yola çıkın. Anadolu insanı kimin milliyetçi kimin olmadığını biliyor. Bizim bu milletin değerlerine sahip çıkmamızı orhun anıtlarına gidip sorsunlar. Orta Asya Kafkasya'ya sorsunlar. Tek bir dille konuştum, iki dil kullanmadım, iki yüz kullanmadım. Türke de kürde de Aleviye de Suniye de tek dille hitap ettim. Bu dil aşk dilidir, sevda dilidir.

"PAPA'YA TEKRAR SESLENİYORUM"
Karşımızda şu anda bir şer cephesi oluşuyor. Onun için HDP bir proje olarak gündeme getiriliyor, biri ABD'den reklamcı getiriyor, biri oralara gidip geldikten sonra yeni bir anlayış getireceği düşüncesinde. Şimdi bunlara bu tuzaklara Papa da katıldı. Tam da seçim öncesinde Türkiye'de bir iç demokrasi şenliği yaşanırken, haksız suçlamalarla milletimizi mahkum etmeye kalktılar.

Papa'ya tekrar sesleniyorum. Katolik dünyasının engizisyon mahkemesiyle ispanya'dan kaçanlar, istanbul'da izmir'de bizim adalet düzneimizde huzur buldular. Tarihi olayları konuşmaya hazırız. Ama tarih üzerinden milletimize hakaret ettirmeyiz. Dünyanın neresinde olursa olsun bize her yer türkiye.

100 MADDELİK SÖZLEŞME
Vatandaşlara, rakibimiz olan siyasi partilere, STK'lara, Türkiye'nin entelektüel camiasına aydınlara yönelik olarak 2023'e giderken yeni Türkiye sözleşmesini onlara takdim ediyorum. işte AK Parti vizyonunun 2023 Yeni Türkiye sözleşmesi. Bu sözleşmeyi buradan bu kürsüden okuyacağım. Çağrıda bulunacağım, ya bu sözleşmeyle ilgili kanaatlerinizi bildirin, yada kendi sözleşmenizi çıkarın. Ta ki 77 milyona hitap eden ortak bir metinde anlaşalım.

100 maddeden oluşan sözleşmeyi okuyacağım.

"EN TEMEL İLKE İNSAN ONURUNUN KORUNMASIDIR"
Her siyasal düşünce ve düzen insana hitap etmek ve belli bir mekana dayanmak zorundadır. İnsana hitap etmeyen hiçbir siyasal düzen kalıcı olamaz. Yeni Türkiye cumhuriyetimizin yüzüncü yılına yürürken insana zamana ve mekana hakkıyla hitap eden kapsayıcı bir yenilenmenin, yeniden inşa sürecinin eseri olacaktır. Yüz yıl önce anadolu'dan rumeli'den ortadoğu'dan gelerek sömürgeciliğe karşı mücadele eden dedelerimiz için de, Güneydoğu Asya'dan Afrika içlerine kadar, dualarla destekleyen milletler içinde İstiklal Savaşı sadece bir milletin varolma savaşı değil, kutsal bir mücadeleydi. Bugün de Türkiye Cumhuriyeti devletinin en temel ilkesi insan onurunun korunmasıdır.

"KİMSE AYRIMCILIĞA MARUZ BIRAKILAMAZ"
İnsan onurunu zedeleyen hiçbir uygulama ve politika meşru görülemez, gösterilemez. İnsan onurun ile taçlandırılan Türkiye cumhuriyeti vatandaşlığı kimliği taşıyan hiç kimse hiçbir makam ve güç tarafından tahkir edilemez. Dili, ırkı siyasi düşüncesi, felsefi anlayışı ve hayat tarzı sebebiyle ayrımcılığa maruz bırakılamaz. Nefret söylemine muhatap kılınamaz. Ortak tarihdaşlık, ve hak hukuk adalete dayalı eşit vatandaşlıktır. Ortak vatandaşlık, ortak kadim geçmişimizi ve geleceğe yönelik kader bilincimizi de yansıtmaktadır.

"YENİ ANAYASAL DÜZENİMİZİN EN TEMEL İLKESİ İNSAN ONURU"
Eşit vatandaşlık ilkesi, çağdaş siyasal meşruiyetin temelidir ve bu temel hiçbir gerekçeyle zayıflatılamaz. Bu temel üzerinde cumhuriyetimizin 100'ncü yılına yürürken önceliğimiz ülkemizin katılımcı çoğulcu sivil bir anayasayla yönetilmesini sağlamaktır. Yeni anayasal düzenimizin en temel ilkesi ahlaki referansı ve ruhu insan onuru olacaktır.

Canın, aklın, neslin inancın ve mülkün korunması, kamunun sorumluluk alanlarını dokuyan evrensel insan hakları beyannamesi ise vatandaşların özgürlük alanlarını tanımlar. Düşünce inanç ifade özgürlüğü insan onurunun ayrılmaz bir parçasıdır ve anayasal koruma altında olacaktır. Bu özgürlükleri sınırlayan yegane unsur, diğer vatandaşların özgürlük alanlarıdır.

"ÖZGÜRLÜK- GÜVENLİK DENGESİNİN UYUMU..."
Kamu düzenini, insan hak ve özgürlüklerinin hayat alanı olarak görüyor, özgürlük-güvenlik kavramlarını tamamlayıcı unsurlar olarak değerlendiriyoruz. Özgürlük güvenlik dengesinin uyumunu siyasal meşruiyetin temeli olarak görüyoruz. Egemenliğin kaynağı da denetleyicisi de sadece ve sadece eşit vatandaşlardan oluşan millettir.

"ORTAK TAVIR ALACAĞIZ"
Amir olan millettir, memur olan devlettir. Meşruiyetini milletten almayan ve milletin denetimine açık olmayan hiçbir gücün, vesayetin, paralel yapının külli yada kısmi egemenliği kabul edilemez. 27 Mayıs 12 eylül gibi doğrudan, 28 şubat 27 nisan ve paralel yapı oluşumları gibi müdahaleleri kınıyor, ilerde olabilecek girişimlere karşı ortak tavır alacağımızı ilan ediyoruz.

Seçme ve seçimle hakkı en temel vatandaşlık hakkıdır, bu hak sınırlandırılamaz, yok sayılamaz, iptal edilemez.

Temsili demokrasi korunurken, yeni katılım kanalları genişletilerek, yerinden yönetim ilkesi tabana yayılacaktır.

"DENETLEMEYEN HİÇBİR GÜÇ KALMAYACAK"
Güçler ayrılığı ilkesine dayanan anayasal ilkemizde, denetlenmeyen hiçbir güç kalmayacaktır.

Millet tarafından doğrudan seçimle iş başına gelen TBMM, yasama görevini yaparken hiçbir güç tarafından baskı altına alınamaz.

Ülkemizin bütün siyasi partilerini STK'larını bu uzlaşının oluşumunda katkıda bulunmaya davet ediyoruz.

"YARGI BAĞIMSIZLIĞI ESASTIR"
Demokratik hukuk devleti ilkeleri çerçevesinde yargı bağımsızlığı esastır. Bu bağımsızlık, kendi içinde oluşabilecek örgütlenmelere karşı korunacak. Yani yargıçlar iktidarı benzeri oluşumların önüne geçilecektir.

Darbe dönemlerinde milli iradeyle iş başına gelen hükümetleri sınırlamak için yapılan müdahaleler sonucu, parlamenter sistem zayıflatılmış, cumhurbaşkanlığı makamıyla, başbakanlık makamı arasında 2001 krizine yol açan krizler yaşanmıştır. İdari yapının yürütme erkinin yeniden düzenlenmesine ihtiyaç vardır.

"MİLLETİMİZ KENDİ YÖNETİCİLERİNİ SEÇMEYE DEVAM EDECEK"
2007 yılında yapılan anayasa reformunun ilk uygulaması olarak, cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesiyle birlikte, idari yapının başklanlık sistemi yönünden yeniden yapılandırılması, hesap verilebilirliğin tesisi için gerekli görmekteyiz. 2014'te milletimiz doğrudan cumhurbaşkanını seçmiştir, bundan sonra da milletimiz kendi yöneticilerini seçmeye devam edecektir.

"BAŞKANLIK SİSTEMİNİ YASAMA VE YÜRÜTMENİN ETKİN OLDUĞU..."
Başkanlık sistemini, anayasal çerçevede yasama ve yürütmenin etkin olduğu, demokratik kontrol mekanizmalarının ön görüldüğü bir yönetim modeli olarak tasavvur ediyoruz. Bütün partileri, STK'ları, bu yeniden yapılandırma sürecine katkıda bulunmaya davet ediyoruz. Yürütme erki de yasama ve yargı erki gibi anayasal denetime açık olacaktır. Sivil ve askeri bürokrasi, ehliyet ve liyakat esaslarıyla, çağdaş bürokrasinin kurallarıyla yapılandırılırlar. Hesap verme makamında bulunan ve milli iradeyle göreve gelmiş sivil otoritete tabiidirler. Bürokrasi hiçbir gerekçeyle yatay yada paralel örgütlenmelere izin verilmez.

Devlet düzenini bozan uygulamalara karşı gereken tedbirler alınır.

Bugün bütün çağdaş örneklerde görüldüğü gibi ekonomik kalkınma ile demokratik hukuk devleti arasında doğrudan bir irtibat söz konusudur. Açık ve şeffaf hukuk kurallarının olmadığı ülkelerin, sürdürülebilir kalkınma gerçekleşmesi mümkün değildir.


DAVUTOĞLU TOPLANTI ÖNCESİ KONUŞTU
Davutoğlu, yaklaşık 15 bin kişinin katılımıyla gerçekleştirilecek toplantı öncesi Arena Spor Salonu dışında olan vatandaşlar için selamlama konuşması yaptı. Davutoğlu şunları söyledi: Sizlere selam vermeden, gözünüzün içine bakmadan salona girmek bize yakışmazdı. Madem ki siz sabahın erken saatlerinden beri burada, bizleri bekliyorsunuz, davetiniz ve çağrınız başımızın üzerindedir. Sizlere duyduğumuz muhabbet her şeyin üstündedir. İnşallah biraz sonra aday tanıtımı ve seçim beyannamemizin tanıtımını yapıp kutsal bir yola çıkacağız

"SANDIKLAR PATLAYACAK"
7 Haziran'da tekrar bir demokrasi destanı yazmaya hazır mısınız? Bugün salonlardan taştığımız gibi, meydanlardan taşmaya hazır mısınız? 13 yıldır bizi alkışlayan dünyanın yanında, milli irade alkışlanacak. Ama Kılıçdaroğlu'nun alkışı gibi değil, sandıklar patlayacak. İçeride programımız başlayacak, sizlere hitap edeceğiz. Ayrılmadan sizlerden söz istiyorum. 7 Haziran'da Anayasayı değiştirecek bir çoğunluğa ulaşacak mıyız? Millete hesap veren kadroları iş başına getirecek miyiz? Yolumuz açık, alnımız ak, yüreğimiz paktır. Allah yar ve yardımcımız olsun.


Davutoğlu, Ankara Spor Salonu'na girdi. Partililer, seçim şarkısı Yeni Türkiye, bize her yer Türkiye ile coştu.
İşte şarkının sözleri:
Mazlumun boynuna muhteşem bir mazi
Bütün bu cihanda özgürlüğün nefesi
Gazze, Somali Bosna kalbimde
Kafkasya, Kerkük kardeş benimle
Ben Türkiye'yim büyük Türkiye
Ben Türkiye'yim yeni Türkiye
Biz Türkiye'yiz yeni Türkiye
Biz Türkiye'yiz yeni Türkiye
Bize her yer Türkiye


TOPLANTIDAN NOTLAR
Toplantı için hazırlanan salona, Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun posterleri ile Türk Bayrağı ve AK Parti flamaları asıldı.

Başbakan Davutoğlu'nun salondakileri selamlaması için platform hazırlandı.
Partililerin etkinliği rahat izlemesi için de kürsünün bulunduğu alanın iki yanına büyük boyutlu ekran kuruldu.

Başbakan Davutoğlu'nun konuşma yapacağı kürsünün önüne, "Yeni Türkiye Yolunda Daima Adalet, Daima Kalkınma" yazılı pankart asıldı.
Toplantıya çok sayıda gazeteci akredite oldu, basın mensuplar için ayrı bir alan oluşturuldu.