Economist makalesinde, "Komşularla sıfır politika" mimarı Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun özellikle son dönemde Suriye konusunda kötü rüyalar gördüğü, buna Fransa Senatosu'nda kabul edilen "soykırım inkar" yasasının eklendiğini belirtti.

Dergi makalesinde Davutoğlu'nun gördüğü bir rüyaya da yer verdi. Makalede, "Davutoğlu Belçika'nın başkenti Brüksel'e giderken gazetecilere Libya'daki krizle ilgili bir kabus gördüğünü, kan ter içinde uyandığını anlatmış ve 'ama gerçek kriz Suriye'deydi. Sonra da uyuyamadım' demişti" ifadesini kullanıdı.

'KIBRIS AB'LE MÜZAKEREDE ENGEL'
Türkiye'nin Avrupa Birliği'yle 2005'te başlayan üyelik müzakerelerinin durma noktasına geldiğine işaret edilen makalede, Kıbrıs'taki müzakerelerde yaşanan tıkanıklığın da önemli bir sorun olduğu vurguladı. AB ile müzakerelerin durma noktasına gelmesinin nedeninin Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'nun Ankara karşıtı tutumu olmadığı savunularak, Kıbrıs'ın bu konuda önemli bir engel teşkil ettiği ifade edildi.

'SÜNNİ BLOK OLUŞTURMAKLA SUÇLANIYOR'
Economist dergisindeki makalede, Davutoğlu karşıtlarının Türk Dışişleri Bakanı'nın İran'ın nüfuzunu dengelemek için Sünni bir blok oluşturmaya çalıştığını savundukları da aktardı.

Davutoğlu'nun söz konusu politikasına örnek olarak da, Türkiye'nin Suriye lideri Esad'a aniden sırt çevirerek, bu ülkedeki Sünni grupları ve Müslüman Kardeşleri desteklemesi gösterildi.

Economİst'teki makale, "Davutoğlu'nun daha çok uykusuz geceler geçireceği" savunuldu.