Yaralıların durumları hakkında bilgi alan Bakan Davutoğlu, kendi cep telefonundan arayarak bazı yaralıları yakınları ile görüştürmeye çalıştı.

Geçtiğimiz günlerde Ankara Feribotu ile İzmir Çeşme'ye getirilen yaralı Libyalıların kentin 10 hastanesindeki tedavileri devam ediyor. İzmir programı kapsamında Urla Devlet Hastanesi'nde tedavi gören Libyalı yaralıları ziyaret eden Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu yaralılara geçmiş olsun dileklerinde bulundu. İzmir Valisi Cahit Kıraç, İzmir İl Sağlık Müdürü Mehmet Özkan, İl Emniyet Müdürü Ercüment Yılmaz, AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, AK Parti milletvekilleri Taha Akyol, Mehmet Tekelioğlu da Bakan Davutoğlu'na eşlik etti.

Hastane odasında yaralılarla kısa süre Arapça konuşan Bakan Davutoğlu'na yaralıların "Biz sanki kendi ülkemizde, evmizde gibiyiz. Burada görevli olanlar bizlere çok yardımcı oluyorlar. İnşallah siz de Libya'ya gelir bizim misafirimiz olursunuz" dedikleri öğrenildi. Tedavi gören bazı yaralıların Libya'daki yakınları ile görüşmek istediklerini belirtmeleri üzerine Bakan Davutoğlu kendi cep telefonundan arama gerçekleştirdi. Ancak şebekelerde yaşanan sıkıntılardan ötürü istenilen görüşme sağlanamadı. Bu sırada bazı yaralıların kırmızı bez parçaları üzerine beyaz bantlarla ay-yıldız yapıştırarak yataklarının başlarına Türk bayrağı astıkları görüldü. Ziyaretten sonra basın mensuplarına açıklamada bulunan Bakan Davutoğlu yapılan acil yardım operasyonunda 300 yaralı ile toplam 475 hasta yakını olduğunu belirterek 46 yaralının taburcu edildiğini ve yaşamını yitiren 1 Libyalıyı ülkeye gönderildiğini söyledi.

Bakan Davutoğlu şöyle konuştu: "Libya'da zor şartlar altında gerçekleştirdiğimiz acil yardım operasyonu kapsamında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Türkiye'nin insani yardım konusunda tercüman olduğunu, Türkiye'nin her zaman Libya'nın ve Libya halkının yanında olduğunu yaralı ve yakınlarına anlattık. Başbakanımızın selamlarını da kendilerine ilettik. Onlar da kendilerini evlerinde gibi hissettiklerini belirttiler. 46 kardeşimizi taburcu ettik ve vefat eden 1 Libyalıyı da ülkesine gönderdik."

Libyalı yaralı ve yakınları adına Türk hükümetine ve İzmir'de bulunan yetkililere teşekkür eden Libyalı Miftah Ali Shitubn ise; "Bu insani davranış Türkiye için ilk değil. Buradaki bazı arkadaşlarımız yanlış davranışlarda bulunabiliyorlar. Ancak bu, onların geldikleri yerde yaşadıkları sıkıntılardan kaynaklanıyor. Onları maruz görün. Gelen yaralılar asker değil. Çoğu çocuk ve kadından oluşan sivil vatandaşlar. Yaşanan bu zulmün buradan dünyaya ispat edilmesini istiyoruz" diye konuştu.