Çankaya Belediyesi Başkanvekili Nebiha Mani, teknolojinin geliştiği bir dönemde vatandaşların sahura cep telefonu ya da çalar saatini kurarak sahura kalktığını ve davul sesinden rahatsız olduklarını belirtmeleri üzerine zabıta müdürlüğüyle önlem aldıklarını bildirdi.

Vatandaşların bazılarının taleplerini belediyenin çeşitli birimlerine yazılı verdiğini ifade eden Mani, bazılarının ise CHP Ankara İl Kadın Kolları'na şikayetlerini aktardıklarını söyledi.

Müslüman bir ülkede yaşadıklarını ve oruç tuttuklarını belirten Mani, “davul sesinden rahatsız olma şikayetlerinin daha çok gelir seviyesi yüksek kesimden geldiğini, kırsal kesimin davul sesini istediğini” kaydetti.

İnancı güçlü bir aileden geldiğini ve kişisel anlamda sahurda çalınan davul sesinden çok rahatsız olmadığını anlatan Mani, “Davul demek 'oruca kalk' demek. Ancak halkın çoğunluğundan gelen talep doğrultusunda Çankaya Belediyesi sınırlarında sahurda davul çalınmasına yasak getirildi” dedi.

Çankaya Belediyesi Zabıta müdürlüğü yetkilileri ise Türkiye'nin en üst seviyede teknolojiyi yakaladığını ifade ederek, ramazan ayında vatandaşların “davul sesi” yerine “çalar saat kurarak” sahura kalkmayı tercih ettiklerini söyledi.

Geçen yıl ramazan ayının 2. ve 3. gününden itibaren birimlerine 200'ün üzerinde “davul sesinden şikayete yönelik” telefon ihbarı aldıklarını bildiren yetkililer, bu yıl da önlem olarak davul çalınmasını yasakladıklarını belirtti.

Sahurda gece denetim ekiplerinin çalışmalara başlayacağını anlatan yetkililer, sahurda davul çaldığını belirlenen davulcuların davullarına el konulduğunu ve “Kabahatler Kanunu” çerçevesinde para cezası kesildiğini kaydettiler. Yetkililer, diğer ilçelerin de kendileriyle uyum içinde olmalarını arzu ettiklerini ifade ederek, ortak hareket tavrının işlerinde kolaylık sağlayacağını dile getirdiler.


Vatan