Balkan Müziği"nin sevilen sesi Arif Şentürk"ün sahne aldığı konsere Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Başkan Yardımcıları Uğur Alkanlı, Kamil Kaya, Tepecik Belediye Başkanı Tuncay Olgun, Çeştepe Belediye Başkanı Hakkı Gümüş, Kosova Belediye Başkanı Kazım Keska ve çok sayıda göçmen vatandaş katıldı. Şenlik Tepecik Belediyesi Halk Dansları ekibinin gösterisiyle başladı.
Gösterinin ardından bir konuşma yapan Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, “Anadolu"daki kültürü Balkanlar"ın en uç noktalarına kadar götürerek 500 yıl boyunca acı ve hüzne rağmen dimdik ayakta durmayı başaran Muhacir dostlarımızla bir arada olmaktan son derece mutluyum. Kaybedilen topraklarda yıllarca ayakta durma mücadelesi veren, bir çok kez katliama uğrayıp yurtlarından edilen sizlerin bu onurlu mücadelesi genç nesillere örnek gösterilecek büyüklüktedir. Tarih, Balkan Türkleri"ne yapılan zulüm ve katliamlarla doludur. Çok değil, daha bundan 24-25 yıl önce Bulgaristan"da size yapılanlar bir insanlık dramıdır. O dönemde zorla göç ettirilişiniz hepimizin yüreklerinde derin acılar yaşatmıştır. Bugün halen Balkanlar"da yaşam mücadelesi veren Türkler, geçmişte yaşananların benzeri baskılara maruz kalmaktadır. 500 yılda kendine özgü kültür, anane ve gelenek oluşturan Balkan Türkleri"nin bu yapılarının bozulmaması önemlidir. Bu nedenle bu tür etkinlikleri oldukça önemsiyorum. Muhacir gelenek ve görenekleri bu tür etkinliklerde bir kez daha yaşatılıp, genç nesillere aktarılmasını sağlıyor. Bu etkinliğe ev sahipliği yapmak, sizlerin yanında olmak "Sosyal Belediyecilik" anlayışımızla örtüşmektedir. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk"ün "Diyarbakırlı, Vanlı, Erzurumlu, Trabzonlu, İstanbullu, Trakyalı ve Makedonyalı hep bir milletin evlatları, hep aynı cevherin damarıdır" sözü biz Aydınlı"ların kentimize yerleşenlerle birlik, beraberlik ve kardeşçe yaşamamızı anlatan en güzel cümledir” şeklinde konuştu.
Başkan Çerçioğlu"nun konuşmasının ardından konserine başlayan Arif Şentürk söylediği türkülerle salondakileri coşturdu. Şentürk Ege türkülerini seslendirirken, Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ve Tepecik Belediye Başkanı Tuncay Olgun birlikte Çökertme oynadılar.
Balkan Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Birten Durmaz Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu"na katkılarından dolayı teşekkür plaketi ile birlikte fahri hemşerilik belgesini hediye etti.
Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ise ünlü sanatçı Arif Şentürk"e uzun yaşamın sırrı zeytinyağı ve Aydın inciri hediye etti.
Hediyelerin ardından Başkan Çerçioğlu, Sanatçı Arif Şentürk ve göçmen vatandaşları hep birlikte halay çektiler.