SAMSUN'da 30 Ağustos Zafer Bayramı için düzenlenen tören için hiçbir partiye katılımları için davetiye gönderilmezken, AK Parti ve MHP bu nedenle törenle katılmadı, CHP, DSP ve DP ise davetiye gelmemesine karşın katıldı. AK Parti İl Başkanı Adem Güney, "Bir karışıklık olmuş. Unutulduğumuz söyleniyor. Biz unutulacak parti miyiz? Davetiye gelmediği için katılamadık. Garnizon Komutanlığı'nı aradım. Onlar da valiliğin bildirmesi gerektiğini söyledi. Çelengimizi törenden sonra gönderdik" dedi. MHP İl Başkan Yardımcısı Hasan Yahyaoğlu ise "Tarafımıza davetiye ulaşmadı. Bu nedenle katılamadık" dedi. CHP İl Saymanı Tunç Türkoğlu ise kendilerine de davetiye gelmediğini, ancak törenlere katıldıklarını söyledi.

Tüm yurtta büyük coşkuyla kutlanan 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 87'nci yıldönümü kutlamalarına Samsun'da davetiye krizi damgasını vurdu. Kentte dün 30 Ağustos Zafer Bayramı törenlerine katılım için siyasi partilere davetiye gitmediği ortaya çıktı. Davetiye gitmemesi üzerine AK Parti ve MHP saat 08.30'da Atatürk Anıtı önünde düzenlenen çelenk sunma törenine katılmadı. CHP, DSP ve DP ise davetiye gelmediği halde törene vaktinde katıldı. Vali Hasan Basri Güzeloğlu, Garnizon Komutanı Tümgeneral Ömer Bayraklı, Büyükşehir Belediye Başkanı Ak Parti'li Yusuf Ziya Yılmaz ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri de çelenk sunma töreninde hazır bulundu.

`BİZ UNUTULACAK PARTİ MİYİZ'

AK Parti İl Başkanı Adem Güney ise davet edilmedikleri için törene katılmadıklarını söyleyerek, "Unutulduğumuz söyleniyor. Biz unutulacak parti miyiz? Biz iktidar partisiyiz. Bu durum pek şık olmadı" dedi. Güney, şunlrı söyledi:

"Hassas bir dönemden geçiyoruz. Bir karışıklık olmuş. Unutulduğu söylenince ben de sitem ettim. Davetiye gelmediği için törene ve resepsiyona katılamadık. Konuyla ilgili askerin organizasyonu olduğu için de Garnizon Komutanlığı'nı aradım. Onlar da valiliğin bildirmesi gerektiğini söyledi. Çelengimizi törenden sonra gönderdik" dedi.

MHP: TARAFIMIZA DAVETİYE ULAŞMADI

MHP İl Başkan Yardımcısı Hasan Yahyaoğlu da kendilerine davetiye gelmediği için törenin saat kaçta ve nerede yapılacağını bilmedikleri için katılamadıklarını söyleyerek, "Tarafımıza davetiye ulaşmadı. O yüzden törenlerin saat kaçta ve nerede yapılacağını bilmediğimiz için katılamadık. Ancak Atatürk Anıtı önündeki törenin ardından biz çelengimizi bıraktık. Bir aksaklık olmuş. Biz bu durumu problem yapmıyoruz" diye konuştu.

CHP KATILDI

Bu arada CHP adına İl Saymanı Tunç Türkoğlu ise yaptığı açıklamada kendilerine de davetiye ulaşmadığını ancak vaktinde orada olduklarını belirterek, "Garnizon Komutanlığı'ndan bize davetiye gelmedi. Bir aksaklık olmuş olabileceğini düşünerek davetiyeyi beklemeden tören alanındaki yerimizi aldık. İl Başkanı izinde olduğu için törene ben katıldım. Bunu bir tavır olarak kabul etmedik. Önümüzdeki yıllarda da davetiye gelmese yine gider katılırız" dedi.

DSP İl Başkanı Enver Mertoğlu ve DP il başkanı Feraye Keleşoğlu da tören alanında hazır bulundu.

VALİ YARDIMCISI AKSOY: KASIT YOK

Öte yandan Vali Yardımcısı Ramazan Aksoy, organizasyonu askerin yaptığını söyleyerek, "Bir kasıt olduğunu sanmıyorum. Davetiyenin sorun yapılmaması gerektiğini düşünüyorum" diye konuştu. Garnizon Komutanlığı'ndan ise konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapılmadı.