Atatürk Düşünce Derneği (ADD) Gençlik Komite Üyesi Kamil Güneri, ''Silivri'de görülen davalar, uluslararası ölçekte ürkünç bir hukuk skandalına, faciasına dönüşmüştür'' dedi.
Güneri, ADD Aydın Şubesi'nde yaptığı basın açıklamasında, ''Ergenekon'' adıyla anılan davanın, gerçekte siyasi bir dava olduğunu ileri sürerek, bu davada sanıklarının tutuklu yargılanmasının adil olmadığı savundu.
Bu davadaki yargılamanın uluslararası ölçekte skandala dönüştüğünü öne süren Güneri, '' Silivri'de görülen davalar, uluslararası ölçekte ürkünç bir hukuk skandalına, faciasına dönüşmüştür. Bizler Türkiye Cumhuriyeti'nin başı dik, ve onurlu yurttaşları olarak, Anayasa'mızın temel kurallarını ve uluslararası hukuku çiğneyen ve bu nedenle yüzlerce kez mahkum edilen bir ülke olmanın utancını paylaşmak istemiyoruz'' ifadelerini kullandı.
Öte yandan, açıklamanın ardından ADD Genel Merkezi kararıyla, 672 gündür ''Ergenekon'' davasında yargılanan Mustafa Balbay, Tuncay Özkan, Doğu Perinçek gibi sanıkların siyasi partilerden 1. sırada milletvekili adayı gösterilmeleri için imza kampanyası başlatıldı.