Aydınspor yönetiminde yer alan Osman Yılmaz ve Yakup Karaca hakkında daha once gazetelere verdikleri beyanatlar nedeniyle tazminat davası ve son 3 kongrenin usülsüz yapıldığı hakkında Cumhuriyet Savcılığı"nda kongrelerin iptali istemiyle yargıya başvuran Tansel Önder, şimdi de mevcut yönetimin vergi affından yararlanmadığı için kulübe zarara uğrattıkları gerekçesiyle mahkeme yoluna gitmeyi hazırlanıyor.
Aydınspor kulübünün amatör kümeye düşmesinin sorumlusu olarak Tansel Önder"i gösteren Aydınspor Başkanı Naci Yeşilyurt ise, açılan davaların boş iş olduğunu ileri sürdü. Hukuka aykırı hiçbir iş yapmadıklarını kaydeden Yeşilyurt, “Kulübün önü Tansel Önder"in başkanlık yaptığı zamanda tıkanmış. Çünkü Tansel Önder döneminde ne futbolculara, ne maliyeye nede sigortaya beş kuruş para ödenmemiş. Bugün Aydınspor"un küme düşmesinin birinci nedeni Tansel Önder"dir. Açılan davalarda hukuka oylamaktan başka bir şey değil” şeklinde konuştu.
Aydınspor yöneticileri hakkında daha once iki kez yargı yoluna giden Tansel Önder 3. defa yargı yoluna gitmeyi hazırlanıyor. Vergi affından yararlanmak için vergi dairesine yönetimin müracatta bulunmaması nedeniyle kulübün zarara uğratıldığını dikkat çeken Önder, “Kulüp yönetimi vergi affından yararlanmak için vergi dairesine hiç bir müracatta bulunmamış. Bu nedenle kulübün yaklaşık 300 bin TL zarara uğratıldığını düşünüyoruz. Bu konuda hukukçularımız çalışma yapıyor. Hukukçularımızın çalışmaları neticesinde yeni bir dava da açabiliriz” dedi.
Diğer yandan Naci Yeşilyurt"un kendisi hakkındaki suçlamaları"da cevaplandıran Tansel Önder, herkesin kendi dönemine bakmasını istedi. Takımın iyi yönetilmediği için küme düştüğünü ileri süren Önder, “Burada şahısların önemi yok. Kulüp bu işten anlayan akli selim kişilere teslim edilmeli. Beni kulübün küme düşmesinde birinci etken olarak gösterenler once kendi hatalarını arasınlar. Öncelikle herkes kendi dönemine baksın. Kulübün son 6 aylık durumu ortada” dedi.
Tansel Önder, gazetelere verdikleri beyanatlar nedeniyle mevcut Aydınspor yöneticileri Osman Yılmaz ve Yakup Karaca hakkında açmış olduğu dava dolayısıyla Osman Yılmaz ve Yakup Karaca"ya 10 bin TL"lik tebligat mektubu geldiği öğrenildi.