Almanya'daki Deniz Feneri e.V. davasında suçlamaları yapan komiser Böhm, 5 konuda geri adım attı. Böhm'ün avukatların sorularına verdiği cevaplar:

Almanya'nın Frankfurt Eyalet Mahkemesi'nde görülen Deniz Feneri e.V. davasının bugünkü duruşmasında komiser Alexander Böhm ile mahkeme heyeti ve avukatlar arasında ilginç diyaloglar yaşandı.

Komiser Böhm'ün Türk medyasında çıkan haberleri mahkemeye sunmaya kalkışması üzerine mahkeme başkanı hakim Johann Müller, "Bu dava gazete haberleri ile yürümez. Gerçekçi delillerin varsa onları ortaya koy" diye uyardı.

Komiser Böhm'ün, suçlamalarını sürdürmesi üzerine bu kez sanık avukatları sorularla duruşmaya müdahale ettiler. Böhm, avukatların sıkıştırması üzerine 5 konuda geri adım attı ve net cevaplar verdi.

1- Türkiye Deniz Feneri ile Almanya'daki Deniz Feneri e.V. arasında bir bağ yoktur.
2- Yapılan araştırmalarda Zahit Akman'ın, Deniz Feneri e.V. ile bir alakası olmadığı ortaya çıktı.
3- Mahkemeye hazırlık aşamasında ve sonrasında Türkiye'den siyasi bir baskı olmadı.
4- Türkiye'de herhangi bir parti, başbakan ya da başbakanlığa para gönderildiğine dair bir belge ya da bulguya rastlanmadı.
5- Bağış yapan kişilere ilişkin 600 klasör evrak bulundu. Bunların arasından 40 evrak incelendi, sadece birinde hata tespit edildi.

Komiser Böhm, bütün iddialarının itirafçı sanık Firdevsi Ermiş'in açıklamalarına dayandığına ilişkin sözlerini tekrarladı. Böhm ellerinde başka bir delil olmadığını söyledi.

Haber 7