İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesince, Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nde oluşturulan 740 kişi kapasiteli salonunda görülen davanın ilk duruşmasına katılan Ferda Paksüt, CNN TÜRK'ün canlı yayınında CNN TÜRK Haber Müdürü Rıdvan Akar'ın sorularını yanıtladı.

Dava hakkında görüşleri sorulan Ferda Paksüt, "Bu işin gerçeği adil yargılamayla ortaya çıkacak. Hiçkimse önyargılı olmasın, spekülasyon yapmasın. Türkiye bir hukuk devletidir ve öyle kalacaktır" dedi.


Diğer sanıkların aksine duruşmada rahat tavırlarıyla dikkat çeken Paksüt, "Eğitimci kimliğim ve diplomat eşi olmamdan dolayı rahat davranıyorum. Sanık olmaktan korkum yok, tereddütüm yok. Türk adaletine güveniyorum" diye konuştu.

Eşi Osman Paksüt hakkında Anayasa Mahkemesi'nin "Soruşturmaya gerek yok" kararıyla ilgili olarak da Paksüt, "Anayasa Mahkemesi'nin kararlarını eleştirmek beni aşar. Yorum yok" dedi.

Osman Paksüt hakkındaki soruşturma istemi, Ergenekon soruşturması kapsamında terör örgütüne yardım etmekle suçlanan eşi Ferda Paksüt'ün dinlemeye alınan telefonlarıyla bazı Ergenekon sanıkları ve gazetecilerle görüştüğü saptandığı için yapılmıştı