Kasımpaşaspor Teknik Direktörü Yılmaz Vural, farklı Galatasaray yenilgisi sonrası katıldığı Ntv Spor Radyo yayınında, Fenerbahçe Teknik Direktörü Chiristoph Daum'a yüklendi.

Bülent Yüksel ile Sportif Görüş programında konuşan Vural, Alman meslekdaşının İstiklal Marşı'nı söylemesi ve başkanı Aziz Yıldırım'ı her fırsatta övmesiyle ilgili, çok konuşulacak tespitler yaptı....

İşte Yılmaz Vural'ın açıklamalarının tam metni:

DAUM GELDİĞİ GÜNDEN BERİ BÜYÜK BİR YALAKALIK İÇERİSİNDE

Daum'un gelmesi büyük bir hataydı. Türkiye'yi tanıyor, Fenerbahçe'yi tanıtyor ama geldiği günden beri, büyük bir yalakalık içerisinde! İstiklal Marşı'ydı, her fırsatta Başkan'ı övmeydi... Aziz Yıldırım'ın buna ihtiyacı yok ki.

FENERBAHÇE'NİN BU HALE DÜŞMESİ ACAYİP DEĞİL

Sezon başı sekiz maç üst üste kazanıldığında dahi, futboldan kimse memnun değildi. Ve o gün Daum "hangi takım arka arkaya sekiz maç kazanmış? Hala eleştiriyorsunuz" dedi. Ve o takım bugün yedi maçtır kazanamıyor. Fenerbahçe gibi bir yerde, bu çok büyük sorundur. Türk antrenör bu takımın başında yedi maç kazanamasaydı ne hale gelirdi? Daum'un Fenerbahçe'ye, teknik-taktik anlamda çok büyük katkısı yok. Fizik anlamda da düşüş var, koşma yok, pres yok! Oyuncuların bireysel becerisiyle maç kazanmaya öçalışan bir Fenerbahçe var. Göze hoş gelen futbol oynamıyor, çok savunma ağırlıklı bir kurguya sahip bir takım, sistemde bir değişikliğe gidilemiyor. Dolayısıyla, Fenerbahçe'nin bu hale düşmesi, hiç de acayip bir şey değil.

BİZ HEM MÜTEAHHİT HEM MUHASEBECİYİZ...

Büyük takımlarda bir sorun varsa, antrenör sorunudur. Oyuncu var, mali disiplin, para var, taraftar, destek var, eee? Sahadaki uygulama kötüyse bunun sorumlısu direkt antrenördür. Şartlar bizim çalıştığımız takımlardaki gibi değil ki Fenerbahçe'de. Bizde yeri geliyor muhasebe müdürü, yeri geliyor müteahhit oluyoruz. Daum'un bu sonuçları gözden geçirmesi, kendisini sorumlu görmesi lazım.

Milliyet