Teknik Direktör Daum, sahaya turu geçmek için çıktıklarını söyledi, “Şov istemiyorduk. Sion"un kaybedeceği bir şeyi yoktu ve bizi zorladılar. Sonuçta Avrupa Ligi"ne kaldık” dedi

Fenerbahçe Teknik Direktörü Christoph Daum, Avrupa"da oynadıkları dört maçı da yenilgisiz kapattıklarını ve gruplara kalarak hedefe ulaştıklarını söyledi.
Alman hoca, “Bugün sadece turu geçmek için oynadık. Herhangi bir şov istemiyorduk. Bu yüzden bazı futbolcularımıza maç kondisyonu kazanma şansı tanıdık. Bizim aklımız fikrimiz Manisa maçında. Bize o maçta dinlenmiş oyuncular gerekecek. Çünkü zor bir karşılaşma bizi bekliyor. Bu oyuncu değişikliklerini yapmasaydım risk olacaktı” dedi.
Sahaya çıkan oyuncuların da yorgun olduğunu kaydeden Daum, “Onlar da tüm seyahatleri yaptı. Yüksek sayıda maç oynadık. Yeni oynayan oyuncular hedefi yakalamak için her şeylerini ortaya koydular. Sion tabii ki maça rahat çıktı. Kaybedecek bir şeyleri yoktu. Bizi zorladılar. Bence bazı pozisyonlarda çok hata yaptık. Bu çok maç oynamaktan ve seyahatlerden kaynaklanıyor. Hatasız maç olmaz. Bunu biliyorum. Ama bazı paslaşmalarda kendimizi zor duruma sokan hatalar yaptık. Bu negatif bir durum oldu. Bu tip maçlardan ders almak lazım” diye konuştu.

Milliyet