İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın ziyaretiyle heyecanlanan Darülaceze sakinleri, aileleriyle birlikte bayramı geçirememenin hüznünü yaşıyor. Darülaceze sakinlerine çiçek verip ellerini öpen Kadir Topbaş, buradaki yaşlıların gönlünü aldı. “Buruk bir bayram geçiriyoruz.” diyen Topbaş, “Hem şahitlerimiz, hem de arkasından Van ve Erciş'teki deprem ve oradaki hayatını kaybeden vatandaşlarımız, kardeşlerimiz için tabii ki başsağlığı diliyorum. Tüm milletimize, ailelerine, hastalara da şifa diliyorum." şeklinde konuştu.

Kayışdağı Darülaceze'nin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde yapıldığını hatırlatan Topbaş, Darülaceze bünyesinde faaliyete geçirdikleri fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezi sayesinde yürüme kabiliyeti olmayan 24 hastayı yürütmeyi başardıklarını ifade etti. 'Lokomat' adlı yürüme robotu ile yapılan bu tedavinin ilk olarak Darülaceze'de faaliyete geçirildiğini belirten Topbaş, daha sonra birkaç hastanede daha kullanılmaya başlandığını söyledi.

Bu arada Başkan Topbaş, kendisini 'Sevenler unutulur' isimli bir şarkı ile karşılayan Mehpare Temel'e, "Olur mu öyle şey. Biz sizleri unutmadık." karşılığını verdi. Cihan Haber Ajansı mikrofonuna konuşan Temel, aslında unutulmadığını ancak unutulma endişesi duyduğu için böyle bir şarkıyı söylediğini ifade etti. Darülaceze sakinleri de, hizmetten duydukları memnuniyeti dile getirdi. 50 yaşında olduğunu ve 6 yıl önce burada kalmaya başladığını belirten Özden Dönmezler, "Buraya geldiğimde tekerlekli sandalyeye mahkumdum. 6 ay içinde ayağa kalktım ve 1,5 yılda da yürümeye başladım." diye konuştu.

Darülaceze sakinleri, her ne kadar kendilerini karşılayan konuklara karşı memnuniyetlerini dile getirseler de arkalarında bıraktıkları hikayeleri mikrofonlara anlatmamayı tercih etti. 12 yıldır burada kaldığını belirten Naciye Yücearslan, hiçbir akrabasının olmadığını söylerken sesindeki titremeyi gizleyemedi. Naciye Yücearslan da hiçbir akrabasının gelmediğini söyledi. Sadece "Hayatımı anlatsam bir roman olurdu." demekle yetinen Feride Mutluç ise, mikrofonumuzu kaldırdıktan sonra tek kızını, 27 yıldır akrabaları nedeniyle göremediğini söylerken yaşla dolan gözlerini çekmemizi istemedi.