''Arkadan plakayı oku''
 
Müşerref Piradem, bugüne kadar çok zorluk yaşamasına rağmen mesleğini en iyi şekilde yürütmeye çalışıyor. Şoförlüğe küçük yaşlardan itibaren başlayarak hayatına bu çizgide yön veren Piradem, insanların şaşkın bakışları altında yangın söndürmeye devam ediyor.
 
Piradem yaptığı açıklamada, mesleğe küçük yaşlarda büyük bir hevesle başladığını belirterek, araç kullandığını gören çevredeki vatandaşların şoförlük teklifinde bulunduğunu, kendisinin de kabul etmesiyle şoförlüğe ilk adımı attığını söyledi.
 
Piradem, ''Şükürler olsun geldim burada çalışıyorum. 10 yıl Düzce Belediyesi otobüs işletmesinde otobüs şoförlüğü yaptım. 1999'daki depremden sonra otobüslerin özelleştirilmesiyle buradaki birimlerde eleman ihtiyacı olduğunu söylediler. Ben de buraya geldim. Burada Düzce halkına hizmet ediyorum. Zorluklarını yaşadım ama halk da alıştı zaten. İşimden çok memnunum'' dedi.
 
Çevreden gören vatandaşların çok şaşırdığına dikkati çeken Piradem, ''Hatta bazı kamyon şoförleri ben onları sollarken ya da onlar beni sollarken aynadan bir bakıyorlar kadın şoför. Sonra bir harekete geçiyorlar. Onlara bir asker selamı çakıyorum her şey düzeliyor, eyvallah, devam. 'Darılma dostum yol gidenindir' diyoruz. Bazen de 'arkadan plakayı oku' diyerek arkadan geçip gidiyoruz yani. İşimi çok seviyorum'' diye konuştu.
 
Piradem, 2 çocuk ve 4 torun sahibi olduğunu belirterek, çocuklarının bu işe girmesine önce tepki gösterdiklerini ancak bir süre sonra alıştıklarını ifade etti.
 
''İtfaiyecilik mesleği anlatılmaz, yaşanır'' diyen Piradem, şunları kaydetti:
 
''Tabii ki insanların sevinci sizi de sevindiriyor. Mutlu oluyorsunuz. Fazla büyük yangınlara gitmiyorum ama alarm çaldığında hazır askerim. Çünkü benim görevim de başka türlü yerlerde. Prefabriklere su taşıyorum. Küçük hizmet aracımla evrak getirip götürüyorum. Birkaç defa da çatı ve ev yangınlarına gittim. Gittiğimiz yerlerde bazen tepki, bazen de teşekkür alıyoruz.''
 
Düzce İtfaiye Müdürü Rahmi İşleyen, Piradem'in senelerdir kendileriyle çalıştığını belirterek, Düzce'nin ilk kadın otobüs şoförü olarak kentte 10 yıl hizmet verdiğini hatırlattı.
 
Daha sonra otobüslerin özelleştirilmesiyle Piradem'i kendi yanlarına aldıklarını ifade eden İşleyen, o gün bugündür buradaki hizmetini başarıyla yürüttüğünü söyledi.
 
Piradem'in iyi şoför olduğunu ifade eden İşleyen, ''Her türlü büyük ve küçük arabayı rahatlıkla kullanıyor, çalışkan, dürüst, tabiri caizse birçok erkekten daha erkek, işine sadık, iyi bir elemanımız. Kendisinden gayet memnunuz'' dedi.
 
Piradem hakkında çevreden çok büyük tepki almadıklarına dikkati çeken İşleyen, ''Depremden sonra su dağıtım işlerinde kadın şoför olduğu için, çadır kentlere gönderdiğimizde suyu almaya gelen kadınlarla irtibatı daha güzel olduğu için oradan tepki değil teşekkür aldık'' diye konuştu.
 
Türkiye'de artık çok sayıda kadın itfaiye eri bulunduğunu belirten İşleyen, şunları söyledi:
 
''Bugün polis ve asker kadın varsa kendine güvenen kadınlar da itfaiyecilik yapabilir. İtfaiyecilik diğer mesleklere oranla daha ağır ve yoğundur ama kadınlar kendilerine güveniyorlarsa niye yapmasınlar, örneğin Müşerref hanım işini güzel yapan bir elemanımız.''