27 Mayıs 1960 ihtilalini gerçekleştiren Milli Birlik Komitesi’nin (MBK) önemli isimlerinden Sami Küçük Ankara'da 95 yaşında vefat etti. Küçük, ihtilal gecesi Çankaya Köşkü’nü ele geçiren, Cumhurbaşkanı Celal Bayar’ı tutuklayan Kurmay Albay rütbesindeki MBK üyesiydi.
 
Cumhuriyet Senatosu ve Milli Birlik Komitesi Üyesi emekli Kurmay Albay Sami Küçük  Ankara'da vefat etti. Küçük için bugün Kocatepe Camii'nde askeri tören düzenlendi. Cenaze namazı ve törene eşi Yıldız ile oğlu Babür, kızları Sibel Küçük ve Gülden Küçük, yakınları, askeri erkan katıldı. Törene, 27 Mayıs ihtilalini birlikte gerçekleştirdiği 38 arkadaşından hayatta kalan Milli Birlik Komitesi üyesi arkadaşı emekli Kurmay Yarbay Kadri Kaplan da katıldı.
 
Küçük'ün Türk Bayrağı'na sarılı tabutu, kılınan cenaze namazın ardından askerlerin omuzlarında bir süre taşındıktan sonra top arabasına konularak saygı geçişi yapıldı.
 
Küçük'ün cenazesi, yapılan törenin ardından Cebeci Askeri Şehitliği'nde toprağa verildi.
 
Sami Küçük'ün kızı Sibel Küçük, 27 Mayıs ihtilalini gerçekleştiren 38 kişilik MBK'den babasından sona şu an sadece Kadri Kaplan, Suphi Gürsoytrak ve Numan Esin'in hayatta olduğunu söyledi. 
 
BAYAR'I TUTUKLAYAN ALBAY
Sibel Küçük, babası Emekli Kurmay Albay Sami Küçük'ün 27 Mayıs’ı gerçekleştiren ihtilal ve Millî Birlik Komitesi’nin (MBK) önemli isimlerinden biri olduğunu ve ihtilal gecesi Çankaya Köşkü’nü ele geçiren, Cumhurbaşkanı Celal Bayar’ı tutuklayan kişi olduğunu söyledi. Küçük, babası Sami Küçük'ün 2 yıl önce yayınlanan 'Rumeli’den 27 Mayıs’a' adlı kitabında o dönemi ayrıntılarıyla kaleme aldığını açıkladı. (DHA)