Mısır devlet televizyonun haberine göre, pazar günü oynan karşılaşmanın ardından aynı gün Kahire'ye dönmesi beklenen El Ahli kulübü teknik heyeti ve futbolcuları, önce kötü hava şartlarından ardından da Mali'de yaşanan karşı askeri darbeden dolayı başkent Bamako'dan ayrılamadı.

Başkent yakınlarında karşı darbeci askerler ile yönetimdeki cunta yanlısı askerlerin çatışmaları sebebiyle bulundukları otele geri dönmek zorunda kalan El Ahli takımı için Mısır'da iktidarda bulunan Yüksek Askeri Konsey askeri bir uçak gönderdi.

Mısır'daki bazı televizyonlara telefon ile bağlanan El Ahlili yöneticiler ile futbolcular, kaldıkları otelin çevresinden silah sesleri geldiğini söylediler.

Mısır'ın gönderdiği askeri uçağın güvenlik nedeni ile Fildişi Sahili'nin başkenti Abidjan'a indiği ve futbolcuların Fildişi Sahili'ne getirilerek buradan Mısır'a dönmesinin planlandığı bildirildi.

Mısır'ın Bamako Başkonsolosu Fadi El Şarkavi, Mali'de yaşanan karşı askeri darbe nedeniyle mahsur kalan futbolcularla medya mensuplarını, uçağa nasıl götürüleceğinin kesinleşmediğini ve bu konuda henüz bir karar alınmadığını açıkladı.

El Ahli takımının başkent Bamako'da kaldıkları otelin korunduğunu ve sporcular ile medya mensuplarının burada güvende olduğunu ifade eden Mısırlı yetkililer, Mali Savunma Bakanlığı'nın Bamako'ya uçak inişi ve kalkışı için
garanti veremediklerini ileri sürdü. Mısır'ın El Ahli takımı geçen şubat ayında Mısır'ın Port Said kentinde El
Masravi takımı ile oynadığı kupa maçından sonra çıkan ve en az 70 kişinin hayatını kaybettiği olaylardan dolayı bu kentte mahsur kalmış ve Port Said'den Kahire'ye askeri uçak ile getirilmişti.