28 Şubat postmodern darbe sürecine ilişkin birçok ismi dinleyen Meclis Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu, iş dünyasından, siyasilere kadar çok sayıda kişiye davet gönderecek. Komisyon, bu kişileri Ekim ayında konuk edecek.

Komisyon, Aczmendiler'in lideri Müslüm Gündüz, Fadime Şahin ile sahte şeyh Ali Kalkancı'yı dinleyecek. Komisyon, bu kişilerden, 28 Şubat'taki ilişkilerini anlatmalarını isteyecek.

Komisyon Sözcüsü İdris Şahin, belirledikleri isimlere yarından itibaren davetiye göndereceklerini söyledi. Şahin, eski YÖK Başkanı Kemal Gürüz'ü daha önce cezaevine gidip dinleyeceklerini söyledi.
Dinlemelerin Ekim ayının ilk haftası başlayacağını bildiren Şahin, eski başbakanlardan Tansu Çiller'i de dinleyeceklerini söyledi. 28 Şubat'ın en büyük boyutunun ekonomik ve psikolojik boyut olduğunu dile getiren Şahin, 'Bu boyutlara eğilmeliyiz, yoksa bu iş çözülmez' dedi.

1960 Sonrası Belgeler Geldi
Komisyon çalışmaları hakkında da bilgi veren İdris Şahin, kamuoyuna sağlam bir rapor sunacaklarını belirterek, 'Cumhurbaşkanlığı'ndan ne bilgi istediysek göndermişler. 1960 yılından itibaren dosyaları göndermişler. İstediğimiz bütün belgeler geldi' diye konuştu.

Gazete Patronları ve Yazarlara Davet
28 Şubat öncesi ve sonrasında medya-siyaset ilişkilerini de mercek altına alan komisyon, Ekim ayında gazete patronlarını ve köşe yazarlarını dinleyecek ve  süreçte başlarından geçen hadiseleri, medyanın bu sürece psikolojik etkisinin olup olmadığı sorulacak. O dönem attıkları başlıkları ve yazdıkları köşe yazıları baskı altında yazıp yazmadıkları sorulacak.

Komisyonun, dinleyeceği medya patronları ve gazetecilerin isimleri ise şöyle: 'Aydın Doğan, Fatih Çekirge, Hüseyin Gülerce, Turgay Ciner, Ali Kırca, Kadir Çelik.

İkna Odaları Mercek Altında
Komisyon, 28 Şubat'ın sembollerinden biri olan ve binlerce kız öğrencinin eğitimini yarıda bırakmak zorunda kaldığı ikna odalarına ilişkin konuyu da ele alacak. Komisyon, dönemin İstanbul Üniversitesi Rektör Yardımcısı olan CHP Milletvekili Prof. Dr. Nur Serter'e başörtülü öğrencilerin başlarını açmaları için kurulan 'İkna Odaları'nın neden kurulduğunu soracak.

Kavakçı'da Dinlenecek
1999 seçimlerinde, 28 Şubat sürecinde kapatılan Refah Partisi'nin ardından kurulan Fazilet Partisi'nden milletvekili seçilen Merve Kavakçı da komisyon tarafından dinlenecek. 28 Şubat'ın devamında milletvekilliği sürecinde yaşadıklarını komisyona aktaracak olan Kavakçı, Türkiye'nin bugüne kadar seçilmiş tek ve ilk başörtülü milletvekili olarak tarihe geçmişti.

Siyasilerin Listesi Oldukça Kabarık
Komisyon, TBMM Araştırma Komisyonu'nun Başkanı Mehmet Elkatmış'ı da dinleme kararı aldı. Dinlenecek diğer isimler ise şöyle:

'CHP eski Genel Sekreteri Adnan keskin, Ahmet Börekçi, Sivas katliamının yaşandığı sırada şehrin valisi olan Ahmet Karabilgin, batık bankalar döneminde TMSF'nin başında olan Ahmet Ertürk, TİT saldırısına uğrayan Akın Birdal, Ali Çakır, eski İstihbarat Daire Başkanı Bülent Orakoğlu, işadamı ve eski Bakan Cavit Çağlar, çete davalarına bakan savcı Aykut Cengiz Engin, işadamı Cem Boyner, Metin Kaplan, Uğur Mumcu'nun kardeşi Ceyhan Mumcu, eski Anap'lı Bakan Cumhur Ersümer, Cüneyt Arcayürek, eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, İP Genel Başkanı Doğu Perinçek, eski İstanbul Valisi Erol Çakır, Erol Mütercimler, eski TOBB Başkanı Fuat Miras, eski OHAL ve İstanbul Valisi Hayri Kozakçıoğlu, BÇG'yi deşifre eden Kadir Samursak, emniyetçi Hanefi Avcı, eski Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Nuri Yılmaz, işadamı Nail Keçeli, eski İçişleri Bakanı Rüştü Kazım Yücelen, kapatılan Refah Partisi yöneticisi Oğuzhan Asiltürk ve Sabih Kanadoğlu da komisyon tarafından dinlenecek.