'Devlet'ten seçim vaadi: Dar gelirliye Hilal Kart
MHP lideri Devlet Bahçeli, halka 'Ses ver Türkiye', 'Sesime kulak ver Türkiye' diye seslenecek.

MHP, Türkiye'nin sınırlarının belirlendiği Misak-ı Milli'nin yıldönümü olan bugün, seçim beyannamesini ve genel seçimlerde kullanacağı sloganları açıklayacak.

MHP'nin milletvekili çıkaramadığı 29 ilde çalışmalarını tamamlayan ekipler de bugün Ankara'da olacak. Bahçeli, hafta sonu da Manavgat'ta akademisyenlerle bir araya gelecek. MHP'nin seçim bildirgesinde dar gelirlilere Hilal Kart verilmesi var. Bu kartla ihtiyaç sahipleri sağlıktan gıdaya kadar birçok alanda yardım alabilecek. Anadolu Gösteri Merkezi'nde 15.00'te başlayacak toplantıda, seçim sürecinde kullanılacak sloganları tanıtacak. MHP, 'Ses ver Türkiye' 'Sesime kulak ver Türkiye' gibi sloganlarla seslenecek. MHP'ye oy vermek için ülkücü olmaya gerek olmadığının altını çizecek olan Bahçeli, hedef kitlesini çok daha geniş tutacak.

ORAL VE ŞEKER'E ROZET

Toplantıda AKP'den ayrılan Murat Başesgioğlu ve Yusuf Ziya İrbeç'in MHP'ye geçmesi bekleniyor. Eski DYP'li Bakanlar Sümer Oral ve Bahattin Şeker'in de Bahçeli ile el sıkıştığı ve MHP rozeti takacağı belirtiliyor.

ŞEHİT BABASINA İŞ

- Ailede çalışan kimse yoksa bir kişiye sigorta yapılarak sosyal güvence sağlayacak. Tümü işsiz olan aileden bir kişiye maaş bağlanacak.
- Şehit ailesi sosyal güvence kapsamına alınacak. Yakınınına iş hakkı, baba ve anneyi de kapsayacak.
- İşsiz, dar gelirli, yardıma muhtaç, engellilere Hilal Kart dağıtılacak. Ücretsiz her türlü yardım alabilmeleri sağlanacak.

Volkan YANARDAĞ / Akşam