Söke’nin Karacahayıt Köyünde sosyal güvencesi olmayan dar gelirli köylülerin gebe düve sevinci yaşıyor. Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma Vafkı tarafından SRAP projesi kapsamında kaymakamlığa baş vuran Karacahayıt Köyü sakinlerinden Halil Koşar, Mustafa Ün, İlhan Çağan, Erdoğan Kara, Bircan Çetin, Yusuf Birlik, Mehmet Kocabaş, Nihat Koca, Ali Ateş ve Hüseyin Tüccar’a 2-3 yaşlarında ve 4-7 aylık gebe düve dağıtımı kur’a ile yapıldı. Karacahayıt Köyü Futbol sahasında yapılan kur’a çekimine ilçe kaymakamı Mehmet Demirezer, Söke Ticaret Odası Başkanı Süleyman Toyran, Köy Muhtarı Ahmet Ateş ve hak sahibi vatandaşlar katıldı.

Hoistein ırkı gebe düveler kulak küpelerine göre çekilen kura ile hak sahiplerine dağıtılırken Kaymakam Mehmet Demirezer, Karacahayıt Köyü Muhtarlığının proje hazırlayarak karşılarında proje ile hizmet isteğinde gelmesinden duydukları memnuniyeti dile getirdi. Kaymakam Demirezer; “Karacahayıt Köyü Muhtarlığının GEKA’ya sunduğu proje kabul oldu. Ayrıca Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi ile önce elma fidanı üretimi ardından elma yetiştiriciliği projesini hayata geçirirken, çam fıstığı ve jojoba deneme üretimi ile adından söz ettirdi. Şimdi de sosyal güvencesi olmayan köy sakinlerine öncülük ederek geçimlerini kolaylaştıracak gebe düve sahibi olmalarını sağladı. Bu nedenle proje hazırlayıp, hizmet isteyen Karacahayıt Köyümüz’ün diğer köylerimize de örnek olduğunu düşünüyorum” şeklinde konuştu.
Karacahayıt Köyü Muhtarı Ahmet Ateş de; “Köyümüz hayvancılık yapmak için çok ideal bir bölge, dar gelirli köylülerimiz için iki yıl ödemesiz yedi yıl vadeli bu projeden faydalanan hemşerilerimizin çok şanslı olduklarını düşünüyorum. Projenin gerçekleşmesinde katkıları olan başta milletvekilimiz Sayın Mehmet Erdem olmak üzere kaymakamlığımıza çok teşekkür ediyorum” dedi.