İki yıl aradan sonra yeniden Dans Sporları Federasyonu başkanlığına seçilen Tolgahan Çinkitaş, dansın insanların ortak bir dili olduğunu söyledi.

Tolgahan Çinkitaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dansı bir misyon olarak kabul ettiğini ve ''üzerine yapışmış, çıkmayan spor dalı'' olarak yorumladığını belirtti.

''Kendimi bildim bileli bu işin içindeyim'' diyen Çinkitaş, şöyle konuştu:

''Bugüne kadar ulusal ve uluslararası yarışmalarda hem benim yıllar öncesine dayanan başarılarım ve önceki federasyon başkanlığım dönemimdeki kazanımlarım hala gündemde ve bunlar konuşuluyor, tartışılıyor. Bizim hedeflerimiz var. Küçük çocuklarımızın şimdiden eğitilmesini ve ileride bu miniklerin bu spor içinde büyümelerini ve Türkiye'yi dünyada en iyi şekilde temsil etmelerini sağlayacak bir eğitim programını kazandırmak istiyoruz. Dans sportif, sanatsal ve sosyal bir bileşendir. Yani siz dansı hangi yönünden ele alırsanız alın, aldığınız her yönde de onda bir değer bulursunuz.''

-''DANS EDENLER ORTAMA DAHA KOLAY UYUM SAĞLAR''-

Çinkitaş, dansın sportif anlamda yapılabildiği gibi sahnede de görsel anlamda sanat branşı olarak icra edilebildiğini söyledi.

Dansın, insanların birbirleriyle iletişimlerinde çağdaş bir sosyal olgu olarak ele alınabileceğini anlatan Çinkitaş, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Bizim dansı sadece sosyal anlamda gelişmesinde değil, sportif ve sanatsal yönden gelişmesi için yaptığımız çalışmalar da var. Bana göre her birey kendine göre dans edebilir. Her bireyin fiziki olarak ortaya koyduğu beceri, ondan ne kadar keyif aldığı, sevdiği ve arasındaki iletişimin ne kadar eğlenceli ve sportif geldiğiyle ilgilidir. İnsanlar (Ben dans edemem, utanırım) der. Bunların hepsi geçicidir. Gerçekten dans eden insanlar, bulundukları ortamlara daha kolay uyum sağlarlar, daha sosyaldirler, daha moderndirler.''

-''LİSAN BİR, DANS BİN DİLDİR''-

Türkiye'de dansa karşı ilginin geçmişe göre daha büyük olduğunu ifade eden Çinkitaş, ''Bunda iletişim araçlarının, teknolojik ve dijital ortamdaki görselin artması ve çok çabuk yaygınlaşmasının önemli etkisi olmuştur'' dedi.

Dansı ''Lisan bir, dans bin dildir'' diye yorumlayan Çinkitaş, ''İnsan bir yabancı dil konuşarak bir başkasıyla anlaşabilir. Ama iki dans eden insan, dünyanın her yerinde herkesle anlaşabilir. Dansın dili insanların birbirleriyle yakınlaşmasını sağlayabilecek çok iyi bir faktördür. Dans ortak bir dildir'' diye konuştu.