Danıştay’ın yeni hizmet binasının açılış töreni bugün Ankara’da yapıldı. Törene şüphesiz Danıştay Başkanı Hüseyin Karakullukçu’nun konuşması damgasını vurdu. Ağır ağır konuşmasıyla, esprili üslubuyla dikkat çeken Karakullukçu, ‘Danıştay’ım sevdalım’ şiiriyle Cumhurbaşkanı Gül, Başbakan Erdoğan ve TBMM Başkanı Çiçek’nı güldürdü.

Danıştay’ın yeni hizmet binasının açılış töreni törenine Danıştay Başkanı ev sahipliği yaptı. Törene Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç ve bir çok bakan ile belediye başkanı katıldı.

Törende ilk konuşmayı Danıştay Başkanı Hüseyin Karakullukçu yaptı. Karakullukçu’nun konuşması ve konuşma üslubu başta Cumhurbaşkanı olmak üzere, Başbakan Erdoğan, TBMM Başkanı Çiçek’i güldürdü.

"DANIŞTAY'IM SEVDALIM"

İşte Danıştay Başkanı Karakullukçu’nun açıklamaları:

“Bu güzide eserin aslında gerçek sahibi köyde kentte kırsalda yaşayıpta bugünkü eserin gerçek sahibi olan halkımıza; bağışlayın unuttum. Bizi zaman eleştirilerine konu eden ancak bunu ileri demokrasi adına yaptıklarını algıladığımız siyasi partilerimizin sayın başkanları, yardımcıları ve mensuplarına, ve de bizi bazen yeren bazen de öven değerli basın mensuplarına, iş adamlarına sanayicilere, isimlerini sayabildiğim yada sayamadığım her kesimden herkese huzurlarınızda teşekkürlerimi arz etmek istiyorum.

Bağışlayın efendim. Sayın Cumhurbaşkanım, bizler hakimleriz öyle duygusal da davranamayız. Çok düşünmekten konuşmayı da çok iyi bilemeyiz. Sizin için bizim için hak için adalet için hukuk devletinin devamı için olmazsa olmazım Danıştay’ım sevdalım. Kapımdan hiç kimse gözyaşıyla ayrılmasın.”