AK Parti Didim İlçe Teşkilatı"nın Mayıs ayı İlçe Danışma Kurulu Toplantısı yapıldı. Toplantıya AK Parti Aydın Milletvekili Ahmet Ertürk, AK Parti Aydın İl Başkan Yardımcısı Gökhan Ökten, AK Parti Didim İlçe Başkanı Abdurrahim Öztürk, AK Parti Didim İlçe Kadın Kolları Başkanı Ayşe Yeniçeri, Belediye Meclis Üyeleri, Muhtarlar ve partililer katıldı.
Toplantıda AK Parti Didim İlçe Başkanı Abdurrahim Öztürk, AK Partinin çalışmalarını ve hizmetlerini sabote etmeye çalışanlarının olduğunu ileri sürerek “AK Parti ülke menfaatleri doğrultusunda alınması gereken cesur kararları gözünü kırpmadan alırken, rahatları kaçan, hesapları şaşan, tezgahları bozulan, avantaları kesilen bazı çıkar çevreleri, yine o bildiğiniz oyunları sahnelemeye, iç sorunlarıyla ülke gündemini meşgul etmeye ve Türkiye'de hızla tesis edilmekte olan güven ve istikrar ortamını sabote etmeye yelteniyorlar. Artık Türkiye'de herkes, neyin ne olduğunu apaçık görüyor. Belli çıkar odaklarının misyonlarının sözcülüğünü üstlenen kişiler, düştükleri insani zaaflar yüzünden birer birer Türk siyaset sahnesinden çekiliyor.Kendi inisiyatifleriyle ve iradeleriyle icra ettikleri 'yakışıksız fiiliyatın' ceremesini adeta başkalarına yüklemek istiyorlar.Gerek Danıştay saldırısında gerekse diğer pek çok olayda yapılan araştırmaların ortaya çıkardığına benzer deliller ayan beyan gün ışığına çıkartılınca ve bunların hesabı hukuk önünde tek tek sorulmaya başlanınca, kimlerin ortalığı neden bulandırmak istedikleri eminim daha iyi anlaşılacaktır” şeklinde konuştu.

AK Parti Aydın Milletvekili Ahmet Ertürk ise, CHP"nin eski Genel Başkanı Deniz Baykal"ın videokasetiyle ilgili olarak, “Sayın Baykal, çıkıp "Ben bu işi yapmadım" demiyor da, "Bu işi hükümet yaptı" diyor. "Komployu hükümet yaptı" diyor, sonra işin içine Sarıgül"ü dahil ediyor. Böyle karışık ne yaptıkları belli olmayan bir durum. Ama 1 hafta sonra CHP"de Genel Başkanlık seçimleri var. Bizler başka işlerle değil kendi yaptığımız hizmetleri anlatacağız” dedi.
Gündemdeki Anayasa Değişikliği tartışmalarına da değinen Ertürk, “Türkiye artık 1982 yılının Türkiye"si değil. O dönemde yapılan referanduma hepimiz evet oyu verdik. Bende evet oyu verdim. Şimdi ise yıl 2010 ve Türkiye bölgesinin en istikrarlı ülkesi. Dünyanın 16.Büyük ekonomisine sahip bir ülke. Gelişen ve değişen bir ülkeyiz. Artık Gömlek bize dar geliyor. Ya genişleteceğiz ya da değiştireceğiz. Muhalefettekiler ne yapıyor; "Bu yasaları AK Parti yaptı olmaz" diyorlar. Biz ülkemizin sorunlarını çözmek için mücadele ediyoruz. Sizlerde 12 Eylül"de yapılacak referandumda evet oyu vererek bu işi sahip çıkacağınıza inanıyorum” diye konuştu.

Terör sorununa da değinen Ertürk, şöyle konuştu: “Terörü hep birlikte bitireceğiz. Bu sadece AK Parti"nin değil Tüm ülkenin sorunu. Milli Birlik ve Kardeşlik Projesi daha ilk gün 34 kişinin gelmesiyle sabote edildi. Ülkemiz üzerindeki bu terör belasının bu gerçekleşmesi hayal olan bu rüyayı hep birlikte bitireceğiz. Her gün havalanın bir uçağın bir sorti de bir Anadolu lisesi kadar para harcadığını biliyor musunuz? Bu parayı ülke içim harcamak varken nedir bu anlamsız terör. Herkes bu belanın sona ermesi için çalışacak”iha