AKP"de Ankara Büyükşehir Belediye başkan adayının yarın Başbakan Erdoğan tarafından açıklanması bekleniyor.

Yerel seçimlere 3 ay kala iktidar partisi AKP"de de adaylar netleşiyor. İstanbul ve Kocaeli gibi önemli büyükşehirlerde adayları belli olan AKP"de Ankara adayının kim olacağı merakla bekleniyor. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, uzun süredir merakla beklenen ve son kararını vermek için art arda anketler yaptırdığı AKP"nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayını, bir değişiklik olmazsa yarın açıklayacak. Erdoğan"ın, daha önce yaptığı bir açıklamada “Bir belediye başkanı olan arkadaşımız ilanihaye belediye başkanlığında kalacak diye bir şey yok. Ben bir dönem yaptım, bundan sonra genel merkezim uygun görmüyorsa bırakabilirim” sözleri, mevcut başkan Gökçek"e bir mesaj olarak yorumlanmıştı.

Başbakan Erdoğan"ın, Ankara adayına ilişkin açıklamayı Altındağ"da yapacağını söylemesi, ismi 3 aday arasında geçen Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki"nin adının güçlü bir şekilde dillendirilmesine neden olmuştu.

ERDOĞAN'IN YOL ARKADAŞI

AKP kulislerinde Tiryaki"nin adının ön plana çıkmasının diğer bir sebebi olarak da Erdoğan"la olan yakın ilişkisine işaret ediliyor. Erdoğan"ın, belediye başkanlığı döneminde cezaevinde yatarken ilk ziyaret eden kişi olan Tiryaki, Başbakan Erdoğan"ın en yakınındaki kişiler arasında gösteriliyor. Nitekim, Başbakan Erdoğan 2003 yılında Osmaniye Vali Yardımcısı olan Tiryaki"yi ısrarla Rize"ye Vali olarak atamak istemiş ancak dönemin Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer"den iki kez veto yemişti. Bunun üzerine, Erdoğan, Tiryaki"yi Altındağ"dan belediye başkan adayı olarak göstermişti.

AKP adaylarını yarın Altındağ Kapalı Spor Salonu"nda düzenlenecek bir törenle Başbakan Erdoğan tarafından açıklanacak.

VATAN