Afrika ve Arap ülkelerinde küçük kızların yaşlı erkeklerle evlendirilmesi oldukça yaygın. Ancak bu defa çağdaş yaşamın sembolü olarak bilinen Avrupa Birliği sınırları içinde bir çocuk evliliği gerçekleşti. Damat henüz 6 yaşında gelin ise 4 yaşında. Bu evlilikte kızın ailesi cebe 12 bin euro indirmeyi de tabii ki başardı.

Romanya'nın Sibiu bölgesinde ilginç bir evlilik gerçekleşti. Yaşıtları bisiklet peşinde koşarken onlar aileleri tarafından zorla evlendirildi.

6 yaşındaki torunu Victor'u 4 yaşındaki Maria ile evlendiren 47 yaşındaki Traian Caldararu, evliliği şimdilik kendi geleneklerine göre yaptıklarını, Maria 16 yaşına girdiğinde ise resmi nikah kıyacaklarını söyledi.

Damatın ailesi 10 bin eura başlık parası ödedi, 2 bin eurodan fazlada gelin için masraf yaptı. Eğer çocuklar ileride boşanmaya karar verirlerse devreye toplumun katı kuralları çıkıyor. Damadın babası yeni gelin için yine yüklü bir başlık parası bulmak zorunda. Geline ise boşandığı için pek iyi gözle bakılmayacak ve yeni bir koca bulması neredeyse imkansız olacak.

Bebekliklerini birlikte geçiren Victor ile Maria şimdilik evlendikleri için mutlu görünüyorlar.