AYDINPOST ÖZEL HABER - Gelen tepkiler ve eleştiriler üzerine Aydınpost canlı yayınında açıklama yapan Özakcan “Alıyorsam ben alıyorum. Özel Kalem makamı önemlidir. Burada çalışacak kişinin güvenilecek personel olması gereklidir” demişti.

Başkan Özakcan'da Aynı Dertten Muzdaripmiş

Özakcan'ın Aydın CHP Milletvekilliği yaptığı dönemde istisnai devlet memurluğuna yapılan atamalardan rahatsız olduğu ortaya çıktı. Özakcan, dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'a ve yine dönemin Sağlık Bakanı Recep Akdağ'a "Aydın'da açıktan istisnai memurluk ataması yapılmışdır?" diye soru önergesi vermiş.

Özakcan, istisnai devlet memurluğuna yapılan atamaları sorgulamış, atanan memurların dönemin iktidarındaki isimlerle olan yakınlığına dikkat çektiği ortaya çıktı.

Başkan Özakcan Recep Tayyip Erdoğan'a verdiği soru önergesinde; 58. ve 59. hükümetler döneminde Aydın Valiliği Özel Kalem Müdürlüğü'ne açıktan istisnai memur ataması yapılmışmıdır? Yapıldı ise kaç kez yapılmıştır? Atananların istisnai memurluk kadrosuna atandıkları görevlerdeki görev süreleri nedir? Görev yerlerinde değişiklik oldu ise halen hangi kurum ve kuruluşlarda hangi unvanla görev yapmaktadırlar?" diye sorular yöneltmiş.

Özakcan, ayrıca Sağlık Bakanlığın'a saha koordinatörlüğü kadrosu ile ilgili verdiği soru önergesinde; Bu kadrolara atandığı söylenen memurlardan birinin Başbakanlık Müsteşarı Ömer Dinçer'in kardeşi Metin Dinçer, bir diğerinin ise Eskişehir Milletvekili Murat Mercan'ın kardeşi Serdar Mercan olduğu iddialarını sormuş.

DÜN FARKLI, BUGÜN FARKLI ÖZAKCAN

Özakcan'ın CHP milletvekiliyken istisnai memurluk için verdiği soru önergeleri ile bu kadroya atanan kişiler için duyduğu endişe duyduğu rahatlıkla anlaşılıyor.

Bugün ise Özakcan'ın damadı Abdulkadir Baş'ı yine aynı kadro üzerinden Özel Kalem Müdürü olarak ataması ise siyasi açıdan bir tartışma yaratacağı tahmin ediliyor.

 

Aydınpost ANDROID'de TIKLA İNDİR!   Aydınpost APPSTORE'da TIKLA

mesut-ozakcan-soru-onergesi.jpg

mesut-ozakcan-soru-onergesi1.jpg