İZMİR'de klima ustası M.K., düğünlerinden bir önce, arkadaşlarıyla evinde bekarlığa veda partisi düzenleyeceğini söyleyen nikahlandığı gelin adayı S.R.'yi, eski sevgilisiyle bastı.

Ertesi gün soluğu Adliye'de alan M.K. resmi nikahları önceden kıyılan S.R.'den boşanmak için Aile Mahkemesi'ne dava açtı ve 30 bin TL tazminat istedi.

İzmir'de özel bir şirkette klima ustası olarak çalışan 27 yaşındaki M.K., internet ortamında tanıştığı ve yaklaşık 8 ay konuştuğu sekreter 23 yaşındaki S.R. ile evlenmeye karar verdi. Önce resmi nikah kıyan M.K. ve S.R., salonda düğün yapmaya karar verdi. Düğün için bütün hazırlıkları yapan, evlerini hazırlayan, gelinlik ve damatlıklarını alan, davetiyeler gönderen genç çift akradaşlarına ayrı ayrı bekarlığa veda partisi düzenlemeyi planladı. M.K. kendi evinde, S.R. de kendi evinde düğünden bir gün öncesi veda partisi verme konusunda anlaştı.

M.K. çoğu bekar olan erkek arkadaşlarını çağırarak evde veda partisi verdi. Gecenin ilerleyen saatlerinde M.K arkadaşı R.T.'yle kendi partileri bitince gelinin veda partisine uğramaya, içeri giremeseler de nasıl eğlendiklerini görmeye karar verdi. İki arkadaş meyve sepeti ve çiçek alarak Şirinyer'de S.R.'nin bekarlığa veda partisi verdiği eve gitti. M.K.'nin mahkemeye sunduğu boşanma dilekçesindeki anlatımına göre, evde ışık olmamasına rağmen içeriden zaman zaman ses geldiğini duyan ve şüphelenen M.K. kapının zilini çaldı. Kapıyı gelin S.R. gecelikle açtı. Partinin erken bittiğini ve uyuduğunu söyleyen S.R.'ye inanmayan M.K., zorla içeri girdiğinde oturma odasında S.R.'nin daha önce kendisine söz ettiği eski sevgilisi O.M.'yi çıplak halde otururken buldu.

TOKAT ATIP, ERTESİ GÜN AVUKATA KOŞTU

M.K. öfkeyle S.R.'ye bir tokat atarken arkadaşının araya girmesiyle evi terkedip, ertesi sabah da soluğu avukatının yanında aldı. Aynı gün İzmir Aile Mahkemesi'ne aslında hiç birarada oturmadığı eşinden boşanmak için dilekçe veren M.K. yaşadıklarını ayrıntılı şekilde anlattı. M.K., düğünü iptal edip, davetiye gönderdiği eş ve dostlarını tek tek arayarak, bu durumu anlatmak zorunda kaldığını belirtti. Kağıt üzerinde eşi görünen ancak gerçek anlamda eşi olmadan kendisini aldattığını öne sürdüğü S.R.'den boşanmak istediğini belirten M.K., yaşadıkları yüzünden psikolojik yardım aldığını da belirtti.

M.K., avukatı aracılığıyla açtığı dava dilekçesinde hakimden, boşanmak istediği eşi S.R.'nin kendisine boşa yaptırdığı düğün masrafları için 15 bin TL maddi ve yaşattığı manevi çöküntü nedeniyle de 15 bin TL manevi olmak üzere toplam 30 bin TL tazminat istedi. S.R. ise M.K.'nin dilekçesine henüz yanıt vermedi.