Biri fünye ile patlatılan damacanaların içinde beton olduğu anlaşılırken, vatandaşlar rahat bir nefes aldı.
 
Gençlik Caddesi üzerinde karşılıklı bulunan 57. Topçu Tugay Komutanlığı'na ait askeri gazino ile orduevinin önüne bırakılan 2 ayrı damacanayı görenler durumdan şüphelendi. İçi dolu olan ve baş kısmında elektrik kablosu bulunan iki ayrı damacana, bugün saat 04.30 sıralarında polise ihbar edildi. Olay yerine gelen polis çevre güvenliğini alırken, cadde her iki yönde araç ve yaya trafiğine kapatıldı. Bölgeye bomba imha uzmanı ekipler çağrıldı.
 
İÇLERİNDE BETON OLDUĞU GÖRÜLDÜ
 
Olay yerine gelen uzman ekipler, hazırlıklarına başladı. Özel kıyafetini giyen bir bomba imha uzmanı, gazino önündeki kaldırıma bitişik cadde üzerinde bulunan damacanayı fünye ile patlattı. Büyük bir gürültü ile patlayan damacana zarar görmedi.

Bomba imha uzmanı kontrol için gittiği damacanın içinde beton olduğunu gördü. Orduevinin önündeki diğer damacanayı fünye ile patlatmayan bomba imha uzmanı, bunun da içinde beton bulunduğunu gördü. Özellikle askeriyeye ait karşılıklı binaların önüne konan ve çevre sakinlerinin paniğe kapılmasına neden olan damacaların herhangi bir tehlike taşımadığının anlaşılması üzerine vatandaşlar rahat bir nefes aldı. Çevre güvenliğini kaldıran polis ekipleri, yaklaşık 1 saat sonra, caddeyi araç ve yaya geçişine tekrar açtı. (SNK)