Söke ilçesi Doğanbey Köyü yakınlarında Büyük Menderes Nehri'nin Ege Denizi ile buluştuğu bölgede bulunan, Karina Dalyanında balık bereketi yaşanması hem balıkçıları hem de tüketicileri sevindiriyor.
Havaların her geçen gün soğumasıyla ağlarını geçtiğimiz yıllara göre daha fazla balıkla toplayan balıkçılar, balık bolluğundan memnun.
Türkiye'nin en lezzetli çipura, lidaki ve kefal balıkların yakalandığı bölge olarak bilinen Karina Dalyanında yaşanılan bereket balıkçıların yanı sıra, yükselen et fiyatları nedeniyle kırmızı et tüketiminden uzaklaşmak zorunda kalan vatandaşları da memnun ediyor.
Karina Kooperatifi balıkçılarından Şuayip Günkoptay, son bir ay içerisinde yaşanılan balık bereketinden memnun olduklarını dile getirerek, ''Bizler atalarımızdan kalan bildik avlanma yöntemleri ile akşamdan ağ atarak sabah ağlarımızı kontrol ederek balık yakalamaktayız. Ortalama bazen 100-150 kilo balık yakaladığımız günler oluyor. Havaların uygun gitmesiyle bu sezona iyi girmemiz fiyatların düşmesiyle de tüketiciye de yansıdı'' dedi.
Balıkçılığın her zaman zor bir çileli meslek olduğunu da dile getiren Günkoptay, ''Zaman zaman elimiz boş döndüğü günler çok olmuştu, bu sezon şans yüzümüze gülmekte, inşallah denizdeki bu bereket vatandaşımızın bol bol balık tüketmesine katkısı olur'' diye konuştu.