Körfez Diving Dalış Merkezi'nin sahibi ve eğitmen dalgıç Kemal Çalışkan, gazetecilere yaptığı açıklamada, dalış noktasında demir atan dalış okullarına ait teknelerin hemen yanından seyreden balıkçı tekneleri ve gezi teknelerinin büyük tehlike oluşturduğuna dikkati çekti.
 
Çalışkan, dalış yapanların panik yaptığı anda su yüzüne aniden çıkabileceğini belirterek, diğer teknelerin, dalış teknesinin yakınında dalış yapanların olduğunu düşünerek hareket etmesi gerektiğini söyledi.
 
Seyir halindeki gezi ve balıkçı teknelerinin, demir atan dalış teknelerinin çok yakınından geçtiklerini kaydederek, şöyle konuştu:
 
"Bu çok tehlikeli. O ara alttan biri fırlasa hiç kurtuluşu yok. Dalış şamandırası sudayken dalgıçlar aşağıda demektir. Yakından seyretmek, gelip o bölgeye yanaşma yapmak tehlikeli. Bu, 'dalış yapmayın' demek, ama büyük tehlike aynı zamanda. 60 noktanın birçoğu açık suda, ama Melina Adası, İlyosta Adası, İncirli Adası'nda günübirlik tekne turları ve balıkçılarla sıkça karşılaşıyoruz. Dalış teknelerine dikkat etmiyorlar. Dalarken biz 'uzak geç' diye bağırıyoruz. Yöremizde dalgıçlık sektörünün daha üst seviyeye çıkabilmesi için belirli bölgelerin dalışa açık diğer sistemlere kapalı bir şekilde olması gerekiyor. Bunun için herkesin katıldığı bir toplantıda bizimle oturur, hangi bölgelerde dalış yapıldığı sorulur, yerel bir toplantı yapılır. Bu acilen gerekiyor."
 
CNNTURK