Caner Ekin, 29 yaşında. Kanlıca’dan başlayarak Kuruçeşme’de sona eren 6 kilometrelik İstanbul Boğaziçi Yüzme Maratonu’na katılmaya hak kazanan 1146 sporcudan biri. Onu özel kılansa, yarın 23’üncüsü düzenlenecek maratona katılacak olan ilk down sendromlu yüzücü olması. Üstelik Ekin, yarışa engelli kategorisinde katılmayıp tüm sporcularla birlikte yarışacak. 
Caner Ekin’in yüzme macerası 9 yaşında öğretmenleri tarafından yüzmeye karşı olan yatkınlığının keşfedilmesiyle başladı. Caner, okulla paralel yürütülen eğitim ve yüzme çalışmalarıyla birlikte 15 yaşında sporcu kimliğine kavuştu. 
Caner Ekin’in yüzücülük macerasındaki en büyük desteği ise “Benim amacım çocuğumun ayakta durabilmesini ve kendi ihtiyaçlarını karşılayabilecek seviyeye gelmesini sağlamaktı” diyen baba Savaş Ekin oldu. Caner’in bir şansı da yıllardır eğitim aldığı Ankara Zihinsel Yetersiz Çocukları Geliştirme ve Koruma Vakfı (ZİÇEV) eğitimcileriydi. 
 
Bir altın bir gümüş 
 
Baba Savaş Ekin ve ZİÇEV eğitimiclerinin desteği ile 2003 yılında İrlanda Özel Olimpiyatları’nda bir altın, bir de gümüş madalya kazanmayı başaran Caner, 2004 yılında Nokta Dergisi tarafından yılın sporcusu seçildi. Ayrıca 2009 yılında Antalya’da düzenlenen Kabotaj Bayramı Maraton Yarışları’nda 7 kilometre, 6 Temmuz 2011’deyse Ankara’nın Mogan Gölü’nde durgun suda 2 kilometre tek başına yüzdü. 
Baba Ekin, Caner’in başarılarının engelli çocuk sahibi ailelere örnek olduğunu da söyledi.